Live

Congres PSD pe 24 august pentru alegerea noii conduceri și a candidatului la alegerile prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul Social Democrat se va reuni pe 24 august într-un congres ordinar pentru a-şi alege noua conducere şi a-şi desemna candidatul la alegerile prezidenţiale, a anunţat vineri preşedintele partidului, Marcel Ciolacu. El a precizat că decizia de a candida pentru Cotroceni îi aparține.

„S-a stabilit ca pe data de 24 august va fi congresul ordinal al PSD, mai sunt nouă judeţe care nu au avut conferinţe de alegeri şi în următoarea lună, pe 12 august, va exista un calendar ca aceste organizaţii să ţină conferinţele de alegeri interne”, a declarat Marcel Ciolacu vineri, la Palatul Parlamentului, după Consiliul Politic Naţional al partidului.

Despre o eventuală candidatură a sa la prezidenţiale, Marcel Ciolacu a spus că decizia îi aparţine.

„Candidatul PSD va câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte. După ce facem toate procedurile, veţi afla în acelaşi timp cu colegii mei”, a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că se va face un calendar şi cu conferinţele judeţene, în această lună, pentru alegerea delegaţilor la Congresul PSD.

„Am stabilit, ca să nu modificăm statutul în ceea ce priveşte candidaturile, să fie candidaturi tot pe moţiune. O să fie o candidatură asumată a preşedintelui cu lista pentru vicepreşedinţi. Un singur lucru o să modificăm, la începutul congresului, ca şi procedură legală, o să mărim numărul de vicepreşedinţi, de la patru vicepreşedinţi pe domenii de activitate, o să fie opt vicepreşedinţi pe domenii de activitate şi opt vicepreşedinţi pentru fiecare regiune de dezvoltare a României”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Replica lui Ciolacu după ce Ciucă a spus că PSD e urmașul PCR

Ce a spus Nicușor Dan când a fost întrebat dacă va semna pentru candidatura lui Mircea Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi

Nicușor Dan a semnat pentru susținerea lui Nicolae Ciucă la președinția României. Reacția liderului PNL: „Mulțumesc, Nicușor Dan”

Copiii din localitățile afectate de inundații vor învăța în școli improvizate. Patru clădiri modulare, scoase de la Rezervele de Stat

Partenerii noștri