Comuna în care a copilărit Liviu Dragnea, executată silit de către Tel Drum. Primăria nu a contestat decizia instanței
Comuna Saelele din Teleorman, localitatea în care a copilărit liderul PSD Liviu Dragnea, este datoare vândută societății Tel Drum, căreia trebuie să îi plătească o sumă de 2,3 milioane de lei. Pentru că Primăria Saelele nu a contestat penalitățile uriașe, poate fi executată silit de Tel Drum, conform unei decizii în instanță.
Citește și: România furată | Cine sunt oamenii din spatele Tel Drum şi rolul lui Liviu Dragnea
Cea mai mare parte din suma de 2,3 milioane de lei este reprezentată de penalități de întârziere calculate la 0,15% pe zi, în condițiile în care datoria inițială era de 940.000 de lei.
Judecătorii au decis, săptămâna trecută, demararea procedurii de executare silită a comunei Saelele, pentru că autoritățile locale nu pot plăti datoria către Tel Drum, scrie Ziare.com.
În 2012, primăria din Saelele a încheiat un contract cu Tel Drum, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, prin care firma se angaja să contruiască o rețea de canalizare și o stație de epurare în localitate.
În ianuarie 2018, când Tel Drum a intrat în insolvență, societatea a dat în judecată primăria și a câștigat, decizia magistraților fiind definitivă, întrucât nu a fost contestată de autoritățile din Saelele.
„Admite cererea. Ordonă debitoarei Primăria comunei Saelele să plătească creditoarei SC Tel Drum SA suma de 941.376,68 lei, debit, cu penalități de întârziere de 0,15% pe zi, de la data scadenței, în termen de 30 de zile de la data comunicării prezentei hotărâri. Obligă debitoarea la plata sumei de 200 lei chletuieli de judecată către creditoare. Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare", este decizia Tribunalului Teleorman din 6 februarie.
Liderul PSD Liviu Dragnea a negat în permenență că ar avea legături cu firma Tel Drum. Procurorii DNA spun însă că Tel Drum, controlată prin interpuşi chiar de Liviu Dragnea, ar fi beneficiat ilegal de numeroase contracte din bani publici şi europeni. 30 de milioane de lei şi 20 de milioane de euro ar fi prejudiciul produs statutului român şi Uniunii Europene.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News