Video „Coaliția lu' Nicu și Marcel”. De ce s-au aliat PSD și PNL la guvernare. Ciolacu: „Suntem cu toţii responsabili în faţa oamenilor”
Preşedintele PSD și al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României, că PSD și PNL s-au aliat la guvernare „pentru interesul nostru naţional” și pentru a veni cu soluții în sprijinul țării. „Pentru că asta credem noi că înseamnă să fii cu adevărat patriot”, a spus liderul social-democrat, care s-a referit în glumă la alianța PSD-PNL ca fiind „coaliția lu' Nicu și Marcel”.
„În cele din urmă, suntem cu toţii responsabili în faţa oamenilor din ţară. Această mare coaliţie de guvernare - mai nou, a lu' Nicu și Marcel - a fost formată tocmai pentru a livra acele obiective majore pentru interesul nostru naţional. De aceea, indiferent de doctrine şi valori, trebuie să credem în oameni şi să oferim întotdeauna un sprijin nemijlocit pentru România. Pentru că asta credem noi că înseamnă să fii cu adevărat patriot. Sprijin pentru România înseamnă să apărăm nivelul de trai al oamenilor prin creșterea veniturilor pentru angajații cu cele mai mici salarii și pentru pensionari. Sprijin pentru România înseamnă finanțarea companiilor românești la un nivel fără precedent, susținerea agriculturii, a producției agricole și procesarea producțiilor agricole. Sprijin pentru România înseamnă și reglementarea prețurilor la energie, singura soluție care poate garanta că populația, economia și locurile de muncă vor fi protejate. Sprijin pentru România înseamnă, în definitiv, să impunem măsuri în folosul românilor și al firmelor noastre naționale”, a declarat președintele PSD luni, la ședința dedicată Zilei Naționale a României.
„Ziua Naţională este momentul în care celebrăm mândria, unitatea, solidaritatea, tăria de caracter şi curajul eroic al înaintaşilor noştri. Pentru mine, însă, în acest an, 1 Decembrie reprezintă şi altceva, extrem de important în actual context zbuciumat în care trăim - este un exemplu strălucit al felului în care poporul român a găsit întotdeauna în cele mai grele momente ale istoriei sale acea forţă internă teribilă care l-a făcut să depăşească situaţii-limită. Să ne amintim cum, înainte de 1 Decembrie 1918, România a trăit o perioadă cumplită în Primul Război Mondial. În 1916, rămaşi doar cu o bucată din ţară, cu Moldova, păream condamnaţi la un adevărat dezastru. Situaţia era disperată. Armata era decimată. Epidemiile, foametea şi frigul aduceau perspectiva înfrângerii finale. Atunci, la Iaşi într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor, Nicolae Iorga a ţinut un discurs vibrant. Un discurs a cărui forţă a schimbat cursul istoriei și cursul războiului şi a mobilizat o întreagă ţară ce părea îngenuncheată. Spunea aşa Nicolae Iorga: «În trecutul nostru mulţi oameni au suferit. Dacă suntem ceva, nu suntem prin biruinţa strămoşilor noştri, ci suntem ceva numai prin suferinţa lor. Toate puterile noastre nu sunt altceva decât jertfa lor, strânsă laolaltă şi prefăcută în energie. (…) În colţul acesta unde ne-am strâns, să păstrăm cu scumpătate sămânţa de credinţă, şi vom vedea şi noi la rândul nostru dispărând negura stăpânirii străine. Şi vom putea zice ca Petru Rareş, fiul lui Ştefan, că vom fi iarăşi ce am fost, şi încă mai mult decât atât!» Un discurs început ca o «rugăciune tăcută a unui popor sfios» se termina cu un îndemn care a devenit un adevărat imn de credinţă în victoria finală. Erau cuvinte citite apoi de toţi soldaţii români în tranşee, cu ochii în lacrimi. Vorbele lui Nicolae Iorga au catalizat toate energia nebănuită a unei naţii aflată într-o situaţie de criză”, a mai spus Marcel Ciolacu la tribuna Parlamentului.
Editor : B.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News