Surse: Coaliția și-a împărțit candidaturile comune pentru alegerile locale din Timiș, Brașov, Bacău, Sectorul 1 și Sectorul 5
ACTUALIZARE Liderii Coaliției au luat decizia luni în ședință să meargă pe varianta candidaturilor comune la alegerile locale din municipiile Brașov (candidat PNL pentru funcția de primar) și Bacău (candidat PSD pentru funcția de primar), potrivit surselor politice. De asemenea, în județul Timiș, Coaliția va susține un candidat PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și un candidat PNL pentru Primăria Timișoarei.
Aceleași surse transmit că pentru Primăria Sectorului 1 va fi susținut un liberal iar pentru Sectorul 5 un social-democrat.
De asemenea, liderii PNL și PSD analizează posibilitatea unor candidaturi comune la Satu Mare și Mureș.
---știrea inițială---
Liderii coaliției s-au reunit luni, de la ora 11.00, pentru a definitiva candidaturile ce vor fi susţinute de ambele partide, la sectoarele Capitalei dar şi să stabilească dacă vor merge cu candidaţi comuni şi listă comună la alegerile locale, în mai multe oraşe municipiu din ţară, precum Timişoara, Braşov şi Bacău, unde sunt în funcţie primari USR. O decizie este aşteptată şi în privinţa persoanei care va deschide lista la alegerile europarlamentare, după retragerea Ramonei Chiriac.
PSD şi PNL trebuie să decidă cine vor fi candidaţii susţinuţi de ambele partide la sectoarele Capitalei. Dacă PNL ar urma să pună canidaţi la sectorul 1, în persoana lui George Tuţă şi sectorul 6, actualul primar Ciprian Ciucu, PSD va desemna candidaţii la sectoarele 2 şi 5, sectoarele 3 şi 4 urmând să rămână cu candidaţii primari în funcţie, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă.
În ţară, situaţia este mai complicată, deoarece sunt filiale ale PNL care nu doresc să colaboreze la alegerile locale din luna iunie.
Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, convocat duminică seara. Toţi cei 21 de delegaţi ai judeţului Timiş au votat împotriva acestei alianţe pe care liberalii timişeni o consideră nefirească, anunţă filiala într-un comunicat transmis luni dimineaţă.
Şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a declarat joi că în opinia sa este foarte sănătos să rămână la nivelul de europarlamentare, iar la locale fiecare are primarii lui, aleşii lui, mesajele lui. Gorghiu a mai spus că, Indiferent de numele femeilor, procentul de 30% trebuie să fie pe orice listă de alegeri, nu doar pentru europarlamentare.
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara vineri, la Timişoara, că în şedinţa coaliţiei de luni se va decide dacă la alegerile locale din municipiile reşedinţă de judeţ Timişoara, Braşov şi Bacău se va merge în alianţă cu PSD. „Pe noi ne interesează, la nivelul coaliţiei, să recâştigăm primăriile municipiilor unde nu avem primari”, a precizat Ciucă.
O discuţie este aşteptată şi în privinţa listei la europarlamentare, care a rămas fără candidatul de pe locul 1, după retragerea Ramonei Chiriac.
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat la Digi24, după anunţul Ramonei Chiriac potrivit căruia nu va candida pentru alegerile europarlamentare, este posibil ca cele două partide să renunţe la ideea ca lista să fie deschisă de un candidat independent. Întrebat dacă el va fi cel care va deschide lista de candidaţi, Tudose a răspuns: „Eu aşa cred”.
La liberali, primul pe listă este europarlamentarul Rareş Bogdan.
În cadrul şedinţelor interne de săptămâna trecută, liberalii au vorbit despre ideea de a trage la sorţi cine va deschide lista comună PSD-PNL la europarlamentare.
Editor : R.K.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News