Live

Ciucă, întrebat cine va câştiga prezidenţialele: Subsemnatul. El afirmă că Ciolacu nu este prima sa opţiune la desemnarea premierului

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, se arată convins că va fi ales preşedinte al României la scrutinul din acest an, subliniind că Marcel Ciolacu nu este prima sa opţiune în ceea ce priveşte desemnarea pentru funcţia de prim-ministru.

Întrebat, luni seară, la Antena 3 CNN, cine va câştiga alegerile prezidenţiale din România, Nicolae Ciucă a răspuns: „Subsemnatul”, potrivit News.ro. 

Totodată, întrebat, în acest context, pe cine va desemna prim-ministru dacă PSD va avea cel mai bun scor la alegerile parlamentare, Ciucă a răspuns: „Să vedem ce va decide poporul român”.

„E o întrebare la care voi reflecta”, a spus Ciucă, subliniind că Marcel Ciolacu nu este prima sa opţiune pentru propunerea de premier. 

„Până atunci se pot întâmpla multe. De ce să creez o speranţă pe care să nu o îndeplinesc, după aia?”, a adăugat liderul PNL.

Mihai Tudose îl vede pe Ciolacu președinte

De cealaltă parte, luni seara, la Digi24, Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, a afirmat că viitorul președinte al României va fi Marcel Ciolacu. Și speră că acesta „va aplica Constituția și în litera, și în spiritul ei” în desemnarea premierului.

„Sper că de data asta, noul președinte, domnul președinte, domnul Marcel Ciolacu, va aplica Constituția și în litera, și în spiritul ei. Adică președintele partidului care se clasează pe locul 1 primește mandatul de la președinte. Și începe negocierile cu un partid, cu două, cu trei, cu cinci, cu toate, face un guvern de largă coaliție națională... Nu știu. Nu-ți iese, treci înapoi la Cotroceni și spui „domne, n-am reușit să fac”. „Hai să chemăm pe altcineva”. Ăsta este spiritul Constituției, și de fapt asta se întâmplă peste tot în lumea civilizată”, a declarat Tudose.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum explică Nicolae Ciucă scoaterea cuvântului „ostaș” de pe panourile publicitare ale PNL. „Militar am fost o viață întreagă”

Pe cine ar pune Nicolae Ciucă premier: „Avem cel puțin 5 nume din PNL”

Ciucă spune că își dorește coalizarea dreptei: Celelalte forțe politice mai au aproape 70 de zile să se maturizeze

Ciolacu, despre „scheletele din dulapul” lui Geoană: „Dacă încep toate acele schelete să umble noaptea, va fi jale”

Partenerii noștri