Live

Ciucă, după controversa privind bătălia de la Nassiriya: „Nu suntem niciunul eroi”

Data actualizării: Data publicării:
Liderul PNL Nicolae Ciucă FOTO Profimedia

Liderul PNL Nicolae Ciucă a reacționat duminică, 8 septembrie, la controversele apărute după investigația Recorder care a pus la îndoială cariera militară a liberalului. Ciucă a explicat că în bătălia de la Nassiriya, unde a condus Scorpionii Roşii, fiecare şi-a făcut datoria și că lupta a fost prezentată într-o manieră eroică pentru că „a fost pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, Armata română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului”.

În cadrul emisiunii lui Mircea Dinescu în care Nicolae Ciucă şi-a prezentat cartea „În slujba ţării” s-a discutat despre momentul în care generalul Ciucă a condus Batalionul Scorpionii Roşii, arată News.ro.

„Am văzut că deja ne contestă lumea (...) N-aş vrea să discut despre asta. Eu i-am rugat ieri să lase Armata română în pace. Au ceva cu mine? Eu pot să primesc. Deci, să dea în mine. N-am nici cea mai mică problemă, dar nu în Armată şi nu în militari şi nu în ce a făcut Armata”, a declarat Ciucă.

Acesta a precizat că toţi şi-au făcut doar datoria la Nassiriya.

„Nu suntem niciunul eroi, nici n-am făcut lucruri care...Am făcut ceea ce noi se cuvenea să facem. Aia era datoria noastră. Că s-au prezentat faptele de aşa natură...aia a fost...pentru că, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, Armata română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului naţional. Noi m-am fost o ţară expansionistă”, a adăugat liderul PNL.

Mai multe reacţii ale unor persoane care afirmă că s-au aflat în Irak alături de Nicolae Ciucă, majoritatea elogioase, au fost postate pe pagina de Facebook a liderului PNL după apariţia, joi, a materialului Recorder în care doi generali italieni care au participat la luptele din Nassiriya, unde Nicolae Ciucă a condus batalionul ”Scorpionii roşii”, susţin că militarii români nu au avut o implicare directă, ci au asigurat zona Sud al Shuyukh, din afara oraşului.

În acelaşi material, un fost poliţist militar român acuză că Ciucă a refuzat să-i sprijine pe poliţiştii militari români prinşi într-o ambuscadă în Nassiriya.

Editor : I.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce spune Ciucă despre episodul Nassiriya: „Aveam misiunile noastre. Dacă fiecare face cum vrea, este un haos total”

Cum explică Nicolae Ciucă scoaterea cuvântului „ostaș” de pe panourile publicitare ale PNL. „Militar am fost o viață întreagă”

Pe cine ar pune Nicolae Ciucă premier: „Avem cel puțin 5 nume din PNL”

Ciucă spune că își dorește coalizarea dreptei: Celelalte forțe politice mai au aproape 70 de zile să se maturizeze

Partenerii noștri