Live

Ciolacu se anunță un președinte-jucător: „Voi fi un preşedinte care va fi pe teren”

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu se anunță un președinte care „va merge pe teren”. Foto: Facebook

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că va fi un preşedinte al României care va fi pe teren, care va interveni dacă se încalcă regulile, şi consideră că șeful statului nu trebuie să fie de aceeaşi culoare politică cu premierul.

Marcel Ciolacu a fost întrebat marți, într-un interviu pentru Gândul.ro, dacă va fi un preşedinte jucător în cazul în care va fi ales în această funcţie de români.

„Voi fi un preşedinte care va fi pe teren, care va interveni dacă se încalcă regulile. Voi fi un preşedinte care va sta lângă prim-ministru indiferent din ce partid va face parte, pentru că România are nevoie în următorii ani de dialog, atât intern cât şi extern. E o perioadă în care România va trebui să facă reforme pentru a accede la OECD, e perioada când vor fi cele mai mari investiţii din sistemul public. România, anul viitor, va ajunge la 10% investiţii din PIB”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în perioada următoare preşedintele nu trebuie să aibă toată puterea şi nu trebuie să fie de aceeaşi culoare politică cu premierul.

„Puterea trebuie împărţită, mai ales în următorii ani prin care va trece România. (...) Dacă în perioada de campanie electorală voi fi nevoit să iau o decizie care mă va duce să pierd funcţia de preşedinte, dar va face bine României, nu voi avea nici cea mai mică reţinere (să o iau - n.r.)”, a afirmat Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu nu crede că pe Iohannis îl interesează funcția de premier al României: E de muncă

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Pachete suspecte cu pudră albă, trimise oficialilor electorali din cel puțin șase state din SUA. FBI face anchetă

Liberalul Siegfried Mureșan, despre portofoliul României în CE: gol de conţinut, opusul a ceea ce a promis Ciolacu, este un eșec

Replica lui Ciolacu după ce Ciucă a spus că PSD e urmașul PCR

Partenerii noștri