Live

Ciolacu: Toţi vinovaţii în cazul de la Sf. Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Nu voi ezita să cer demisii de sus până jos

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (stânga) și premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că, în situaţia în care acuzaţiile sunt probate, toţi vinovaţii în cazul de la Spitalul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare, menţionând că, dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative şi medicale, nu va ezita să ceară demisii „de sus până jos, la minister, spital şi Colegiul Medicilor”.

„Categoric, toţi vinovaţii în cazul de la Spitalul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzaţia de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată. Am văzut că Ministerul Sănătăţii a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi. Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative şi medicale nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, spital şi Colegiul Medicilor”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a solicitat politicienilor să nu folosească această dramă în scop electoral.

„Până atunci, însă, le solicit politicienilor, deoarece suntem în campanie electorală, care vor să folosească această dramă în scop electoral, să caute alte subiecte şi Slavă Domnului sunt subiecte importante care nu pot fi ascunse”, a subliniat prim-ministrul.

„S-au luat decizii de către miniştri ai Sănătăţii care au dus la pierderi de vieţi omeneşti directe”

Pe de altă parte, șeful PSD a spus anterior că un ministru al Sănătăţii ar fi trebuit demis în timpul pandemiei când a luat decizii administrative care au dus la pierderi de vieţi omeneşti.

„S-au luat decizii de către miniştri ai Sănătăţii, s-au luat decizii administrative, care au dus la pierderi de vieţi omeneşti directe. Acele decizii s-au luat după creierul lor în timpul pandemiei, iar România a avut cea mai mare mortalitate din lume, nu din Europa.

Acolo cu adevărat, un astfel de ministru trebuie demis de îndată pentru că a luat o decizie administrativă care a dus la pierderi de vieţi omeneşti. Haideţi să lăsăm ancheta să se desfăşoare. Repet am văzut Colegiul Medicilor că a făcut din punct de vedere medical o anchetă, nu administrativă cum s-au cheltuit banii sau fluxul medicamentelor. Să vedem răspunsurile de la toată lumea, dar mai ales de la Parchet care va face lumină ţinând cont că este un caz atât de grav”, a spus Ciolacu.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

STENOGRAME Blaga îl avertizează pe Ciucă: „Cei care sunt acum lângă dumneavoastră vor sări primii să vă ia gâtul după alegeri”

Ciolacu neagă că a fost în vacanță cu Laura Vicol și soțul acesteia. „Nu am fost niciodată în Dubai cu familia Ciorbă”

Reacția lui Ciolacu la acuzațiile Mariei Zaharova: „Propaganda agresivă a Rusiei deformează datele istorice”

Ciucă: PNL a aprobat întreruperea dialogului politic cu PSD şi rămânerea la guvernare. Ciolacu: Guvernul trebuie să funcţioneze

Partenerii noștri