Live

Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni cu critici pentru Iohannis: „Să dea explicații despre program și despre deplasări”

Data actualizării: Data publicării:
Liderul PSD Marcel Ciolacu și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale FOTO Captură Video / Facebook

Liderul PSD Marcel Ciolacu şi-a depus candidatura oficială pentru funcţia de preşedinte al României. El a fost însoțit la Biroul Electoral Central (BEC) de mai mulți lideri PSD de la nivel central şi din teritoriu. Ciolacu a vorbit din nou despre împărțirea puterii cu opoziția și a spus că președintele ar trebui să facă transparente costurile călătoriilor externe.


„Am decis să-mi depun candidatura după o perioadă pe care românii nu și-au dorit-o în mod deosebit. În ultimii 20 de ani am avut 17 guverne. Așa au procedat foștii președinți, pentru a-și prezerva puterea”, a declarat Marcel Ciolacu. 

El a mai adăugat că vine în faţa românilor cu un „plan pentru România, un crez politic şi un angajament moral”. 

„Planul pentru România şi crezul politic nu poate fi realizat decât împărţind puterea. (...) Trebuie să stăm la masă cu opoziţia. Nu poţi să ai un crez politic de a uni dacă nu ai capacitatea de a împărţi puterea”, a mai afirmat liderul PSD.

Întrebat despre impozitarea muncii, Marcel Ciolacu a spus că ”Sorin Grindeanu și Mihai Tudose vor detalia programul de guvernare. Au avut întâlniri cu toți partenerii sociale, sindicate și patronate. Înțeleg că au ajuns la o formă finală și o vor prezenta în perioada următoare. Trebuie să venim cu o reformă a administrației centrale și locale”.

El a spus că e susținătorul familiei tradiționale și a adăugat că va veni cu un plan demografic în care se va stipula că avortul trebuie să fie ultima opțiune pentru o femeie.

Marcel Ciolacu a venit și cu o critică la adresa președintelui Klaus Iohannis.

„Și eu cred că președintele României trebuie să dea explicații despre programul său, despre deplasări, ce a realizat în aceste deplasări și să spună transparent care au fost cheltuielile și care a fost câștigul acelor deplasări”, a mai spus Ciolacu.

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidențiale.

Editor : Iulian Bîrzoi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pe cine ar susține Nicușor Dan în turul al doilea la prezidențiale. Singura condiție în care l-ar vota pe Marcel Ciolacu

Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale 2024 se încheie azi. 11 candidaţi s-au înscris până acum

Daniel Băluță, despre meditațiile lui Ciolacu la economie: Își perfecționează cunoștințele, este un lucru de apreciat

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Maia Sandu la Chișinău: România va continua să sprijine fără echivoc parcursul european al R. Moldova

Partenerii noștri