Live

Ciolacu, întrebat despre un tandem președinte - premier cu Ciucă: „Am văzut ce a însemnat un preşedinte care şi-a dorit guvernul său”

Data publicării:
Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos /George Călin

Marcel Ciolacu exclude un tandem cu Nicolae Ciucă în cazul în care ajung amândoi în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, spunând că „a văzut ce a însemnat un președinte care și-a dorit guvernul său”, trimitere la Klaus Iohannis. El a mai declarat că a anunțat-o pe Ursula von der Leyen despre candidatura sa la prezidenţiale, iar șefa CE i-a transmis „mult succes”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, dacă, în cazul în care va ajunge să concureze în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu Nicolae Ciucă, mai există posibilitatea ca cei doi să formeze un tandem președinte - premier.

„Nu, am văzut ce a însemnat. Avem un preşedinte care şi-a dorit guvernul său, fără să ţină cont de voinţa românilor. A rezultat timp de opt luni o struţo-cămilă, un guvern de dreapta mai mult decât dezastruos, la care trebuie să îndreptăm şi în acest moment anumite lucruri, inclusiv în PNRR. Dacă vreţi, vă pot detalia toate tâmpeniile trecute şi toată abordarea neprofesionistă şi secretă când au făcut acest PNRR. Nu. Cred că românii vor decide cine va fi şi preşedintele României şi cine va fi şi viitorul prim-ministru”, a răspuns Marcel Ciolacu.

El a mai arătat că nu a avut o discuţie cu Nicolae Ciucă pe acest subiect și că, mai întâi, trebuie să obţină votul de susţinere în partid pentru candidatura la prezidenţiale.

„Nu am avut... Eu am mai spus, nu-i nici prima, nici ultima oară când o spun, să ştiţi că, ca şi profil, eu sunt un om foarte simplu. Lucrurile despre care m-aţi întrebat deja sunt mult prea sofisticate pentru mine, chiar şi politic. Nu am nicio înţelegere cu nimeni. Voi candida dacă colegii mei îmi vor acorda votul sâmbătă, mergem mai departe şi pe urmă vedem, pâş, pâş, pâş, aşa”, a mai spus liderul PSD.

„Am anunţat-o şi pe doamna preşedinte (Ursula von der Leyen), dar ştia”, a mai spus Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat ce i-a transmis preşedinta Comisiei și a răspuns că „mult succes!”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Reacția Președinției după informațiile că Iohannis ar putea demisiona pentru a candida la Senat pe listele PNL

Pachete suspecte cu pudră albă, trimise oficialilor electorali din cel puțin șase state din SUA. FBI face anchetă

Liberalul Siegfried Mureșan, despre portofoliul României în CE: gol de conţinut, opusul a ceea ce a promis Ciolacu, este un eșec

Partenerii noștri