Live

Ciolacu: E exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcția de președinte

Data actualizării: Data publicării:
Premieru Marcel Ciolacu, FOTO: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că „e exclus” ca partidul pe care îl conduce să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale din acestă toamnă. El a adăugat, la Antena 3, partidului care iese pe primul loc la alegerile parlamentare trebuie să dea prim-ministrul în viitorul guvern.

Nu sunt mulțumit nici după mandatul președintelui Băsescu, nici după mandatul președintelui Iohannis. Îmi doresc mai mult, îmi doresc normalitate, vreau un președinte care să înțeleagă că sunt cei mai importanți ani pentru dezvoltarea României, un președinte care să stea umăr la umăr cu premierul”, a spus el.

Ciolacu a mai spus că viitorul președinte va trebui să dea funcția de premier partidului care obține cel mai mare scor la alegerile parlamentare.

El s-a declarat convins că partidul pe care îl conduce „va avea cel mai mare scor politic” la alegeri.

„Victoria este când îți arată românii care e viitoarea guvernare. România nu își permite instabilitate. Cine e pe primul loc va câștiga alegerile, sper că vom avea un nou președinte care să respecte Constituția și să dea mandatul de premier primului partid”, a subliniat el.

„Am un gentleman agreement cu domnul Ciucă să discutăm în coaliție dacă PSD și PNL vor merge separat sau în alianță politică la alegerile parlamentare”, a spus Ciolacu.

„Nici un partid nu va mai putea conduce România singur sau prin alianțe conjuncturale într-o asemenea perioadă. Trebuie să vii cu o reformă administrativă, reformă fiscală, reformă bugetară. Asta nu înseamnă că dai oameni afară”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

BEC, decizie în privința lui Iohannis: Un candidat de pe listele unui partid nu este independent/ Stroe (PNL): Subiectul e închis

PSD, în discuții cu Victor Ponta pentru un posibil loc pe listele partidului la parlamentare. Unde ar putea candida Cristian Piedone

Klaus Iohannis: Nu demisionez și nu candidez la alegerile parlamentare

Un ciclon periculos va lovi România, risc major de inundații. Ce zone vor fi afectate și care sunt măsurile anunțate de autorități

Partenerii noștri