Live

CCR a respins contestația Dianei Șoșoacă privind candidatura ei la prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
Curtea Constituțională a României. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Constituțională a respins luni definitiv contestația Dianei Șoșoacă față de neînregistrarea candidaturii ei la alegerile prezidențiale.

Un comunicat CCR arată că judecătorii au respins, cu unanimitate de voturi, „contestația formulată de doamna Iovanovici – Șoșoacă Diana împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”.

În ședința din data de 7 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere opt contestații împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

În aceleaşi condiţii au fost respinse contestaţiile formulate de Petria Eugeniu Dragoş, Gheorghe Dumitru, Alexandru Anghelescu  privind înregistrarea candidaturii lui Ion-Marcel Ciolacu.

De asemenea CCR a respins contestaţiile formulate de Marcu Maria, Constantinescu Răzvan – Nicolae Mega Ciprian Romeo împotriva neînregistrării propriilor candidaturi.

Curtea Constituţională s-a reunit de la ora 16:00 pentru a analiza contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie, precum și alte sesizări vuizând competitorii electorali.

Contestaţia vine după ce duminică, BEC a respins a doua candidatură la prezidenţiale depusă de Şoşoacă, în condiţiile în care o primă candidatură a fost acceptată de BEC, dar a fost respinsă prin decizie definitivă a CCR, care a acceptat două contestaţii vizând-o pe Şoşoacă.

Luni, CCR ar trebui să publice motivarea deciziei în urma căreia Diana Şoloacă a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ponta: Lacrimile de crocodil ale doamnei Lasconi și ale PNL-iștilor pentru Șoșoacă sunt exact ca lacrimile lui Băsescu după Stolojan

Șoșoacă și contestatara sa au fost colege de partid și au făcut împreună ritualuri vrăjitorești contra adversarilor politici

Parchetul General s-a autosesizat după ce Șoșoacă a făcut propaganda legionară pe internet (Surse)

Expert al Institutului „Elie Wiesel”, despre propaganda legionară făcută de Diana Șoșoacă: „Nu e o scăpare întâmplătoare”

Partenerii noștri