Live

Când își alege USR președintele și cine sunt candidații

Data actualizării: Data publicării:
Când își alege USR președintele și cine sunt candidații Foto: Inquam Photos / George Calin

USR organizează primul tur al alegerilor pentru președinția partidului pe 24-25 iunie. Scrutinul are loc după decizia lui Cătălin Drulă de a demisiona de la șefia partidului, în urma scorului mic obținut la alegerile locale și europarlamentare.

„Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, se arată într-un comunicat al USR.

Cine sunt candidații la șefia partidului

Șase candidaturi au fost validate în cursa pentru președinția USR. Noul președinte va fi ales prin votul direct al fiecărui membru de pe o platformă online. USR a făcut o listă a candidaților votați pentru șefia partidului în care a precizat detalii despre fiecare candidat în parte.

Primul candidat la șefia USR este Elena Lasconi, actualul edil al orașului Câmpulung Muscel. Aceasta este de profesie economist și are o carieră de 25 de ani în televiziune. Elena Lasconi este la al doilea mandat de primar în Câmpulung Muscel și activează în filiala USR Câmpulung, unde este membru din anul 2019.

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților. Acesta a absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea. Seidler este membru în filiala USR Sector 5 din anul 2016.

Radu Hossu este al treilea candidat la șefia USR. Acesta are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și de opt ani în comunicare și consultanță politică. Hossu activează în filiala USR Brașov din anul 2020.

Vasile Dincă, al patrulea candidat la șefia USR, are o experiență de mai mulți ani în consultanță politică. Acesta activează în filiala USR din comuna Florești, județul Cluj, unde este membru din 2019.

În cursa pentru șefia USR s-a înscris și Luiza Oancea. Aceasta este licențiată în managementul afacerilor, iar în prezent este responsabil social media și marketing la Atlantic London, o companie care oferă servicii de consultanță celor care vor să studieze în Marea Britanie. Luiza Oancea activează în filiala USR Diaspora, fiind membră din 2024.

Ultimul candidat la șefia USR este Vasile Gabriel Filip. Acesta este expert IT certificat, având mai multe funcții în acest domeniu. Vasile Gabriel Filip activează în filiala USR Constanța, fiind membru din 2019.

Editor: Andreea Rubică

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elena Lasconi: Aş putea să lucrez şi cu un premier de la PSD, dar nu mi place să mă gândesc la scenarii negre

Republica Moldova a blocat mai multe site-uri de propagandă ale Federației Ruse

Campanie murdară cu site-uri fantomă: Legătura dintre oamenii lui Geoană și un site care îl atacă pe Ciucă. Și Lasconi e vizată

Trump îl atacă pe Zelenski și spune că liderul de la Kiev și-ar dori ca democrații să câștige alegerile din SUA

Partenerii noștri