Exclusiv Boloș negociază cu CE scăderea deficitului, în 7 ani: Reducerea cheltuielilor, discutată în Coaliție. Vedem ce măsuri vor fi acceptate
Marcel Boloș a vorbit vineri seara, în exclusivitate la Digi24, despre negocierea cu Comisia Europeană privind scăderea deficitului bugetar în termen de 7 ani. De asemenea, ministrul Finanțelor a spus că planul de reducere a cheltuielilor bugetare se va discuta în Coaliție. „Să vedem, din măsurile pe care le propunem, care vor fi acceptate de către Coaliție și care vor mai avea nevoie de analiză”, a precizat Boloș.
Guvernul nu exclude creșterea taxelor pentru reducerea deficitului bugetar
Câciu explicații despre posibila pierdere temporară a 1,1 miliarde euro din PNRR
Comisia Europeană cere României să renunțe la plafonarea prețurilor la energie și gaze
Un expert explică de ce România a ajuns să ceară CE prețuri corecte la energie
Ce spune ministrul Finanțelor, întrebat dacă vor crește taxele după alegeri: „Aș fi ipocrit să spun că această componentă va fi zero”
Victor Negrescu: Nominalizarea mea pentru funcția de comisar european ar fi primită pozitiv de Bruxelles
Cresc sau nu taxele? Anunțul ministrului de Finanțe, Marcel Boloș
Dăianu avertizează Guvernul: Sper să nu ajungem să plătim taxa prin inflație
Boloș se scuză pentru deficitul bugetar prin cheltuielile cu investițiile. Dăianu: „E o nerozie”
Marcel Boloș: Avem în față un plan fiscal structural pe care trebuie să-l prezentăm Comisiei Europene până la data de 15 octombrie. În acest plan trebuie să prezentăm de asemenea traiectoria de reducere a deficitului bugetar.
România va avea un angajament pentru reducerea deficitului pe 7 ani. Am avut o primă întâlnire cu CE pe data de 30 și 31 iulie pentru a fixa liniile principale de conținut pentru planul fiscal structural. El are la bază scenariile macroeconomice pe care le avem în vedere pentru reducerea deficitului bugetar.
Discutăm de evoluția PIB în următorii 7 ani, de rata de creștere economică, sau creștere economică reală pentru următorii 7 ani, și sunt o serie de indicatori specifici, macroeconomici, care se au în vedere, și desigur, prognozele de venituri și de cheltuieli care să asigure Comisia, și deopotrivă România, pentru ca ajustarea să aibă loc pe cei 7 ani care sunt puși în discuție.
În ceea ce privește planul pentru reducerea cheltuielilor, discuțiile sunt programate pentru a avea loc în Coaliție. Să vedem, din măsurile pe care pe care le propunem, care vor fi acceptate de către Coaliție și care vor mai avea nevoie de analiză. Cert este că, așa cum au stabilit premierul și domnul Ciucă în Coaliție, planul acesta de măsuri pentru reducerea cheltuielilor are în vedere reducerea cu cele 5 miliarde care au fost discutate și dezbătute în spațiul public.
România are de ales între intrarea în zona EURO și implementarea proiectelor de investiții. Cofinanțările pe care le avem pentru bugetul de investiții enorm, în perioada celor 3 ani, acesta face ca ajustarea deficitului bugetar să fie anevoiasă.
Noi preferăm să intrăm în zona EURO ca și o Românie modernă și competitivă, care are infrastructura pusă la punct, și dezvoltarea pe termen lung.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News