Live

Avocatul Poporului atacă la CCR ordonanța de urgență pe sănătate care dă acces spitalelor private la banii publici

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Avocatul Poporului atacă la Curtea Constituțională OUG pe sănătate. Actul normativ dădea acces spitalelor private la banii publici, în cadrul programelor nationale. Renate Weber, avocatul Poporului a declarat, în exclusivitate pentru Digi24 că sesizarea este pregătită și că va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare Curții Constituționale.

Ministrul Sănătății a anunțat că Ordonanța de Urgență pentru accesul spitalelor private la programele publice de sănătate va revoluționa pozitiv modul în care românii vor beneficia de serviciile medicale.

Avocatul Poporului vrea să atace la CCR și OUG privind anticipatele

Și planurile Guvernului pentru alegerile generale și locale sunt în pericol. Avocatul Poporului se gândește să atace la Curtea Constituțională și Ordonanța de urgență publicată vineri. OUG-ul adoptat de guvern, în ultima ședință, înainte de moțiunea de cenzură, modifică esențial legislația existentă în materie de alegeri generale și locale.

Între schimbări - posibilitatea oferită alegătorilor de a vota oriunde, indiferent de localitatea de domiciliu. Românii din străinătate vor avea trei zile de vot, potrivit OUG-ului, iar numărul de parlamentari de diaspora va fi dublat. Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat în exclusivitate pentru Digi24, că săptămâna viitoare va avea analiza de oportunitate gata.

Editor web: C.T.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Boloș, despre amnistia fiscală și măsurile bugetare aprobate miercuri de Guvern: Au un impact pozitiv de nouă miliarde de lei

CNAS: Crește plafonul pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90%. Care este noua sumă și câți beneficiază

SURSE: Proiectul de OUG pentru neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei are vicii de neconstituționalitate

ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII: Judecătorii CCR își plătesc și concediul neefectuat. Cât este de corect?

Partenerii noștri