Live

Foto AUR își pregătește viitorii demnitari într-o Academie Politică. Cursanții au nevoie doar de o diplomă de Bac și de 300 de lei

Cristian Șuțu Data actualizării: Data publicării:
Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității, lector pentru tinerii AUR. Foto: captura video AUR

AUR a înființat o Academie Politică pentru a pregăti viitorii ocupanți ai funcțiilor de demnitate publică. Primul nivel de studii al Academiei se numește Curs de Inițiere politică și costă doar 300 de lei. Doritorii au nevoie doar de o diplomă de Bacalaureat și o copie după buletin. La Școala politică a Tinerilor AUR desfășurată zilele trecute la Neptun, lectori au fost Dan Puric, Sorin Constantinescu și Marian Munteanu. 

Partidul AUR a decis să investească în pregătirea viitorilor săi demnitarii. A fost înființată astfel Academia Politică AUR, o instituție cu scop educativ, coordonată de Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR. Pentru toamna anului 2023, Academia Politică AUR își propune să formeze mai multe grupe de cursanți. Prima etapă a proiectului didactic al celor de la AUR se numește “Curs de Inițiere politică” și, după cum se spune într-un anunț de-al lor, “reprezintă Nivelul 1 de studii al Academiei și se adresează tuturor celor interesați de viața politică, celor care vor să știe care sunt valorile conservatoare și pe ce se fundamentează acestea, precum și tuturor celor care își doresc o implicare activă în politică”.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Claudiu Târziu spune că AUR este singurul partid “care are o Academie Politică, în care se formează cei care vor să ocupe funcții în organizațiile lui sau funcții de demnitate publică”.

Cursul are doar opt ore. Se desfășoară în format fizic sau online, iar viitorii demnitari ai partidului AUR vor fi inițiați în materii precum: Doctrina conservatoare, Politică și Biserică, Conduită și comunicare politică, Inițiere juridică, Istorie recentă a românilor.

Ce-ți trebuie pentru a deveni cursant al Academiei Politice AUR și, prin urmare, un potențial ocupant al unei funcții de demnitate publică în statul român? Nimic mai mult decât o copie după buletin (prin care să faci dovada că ai cel puțin 18 ani), o copie după diploma de bacalaureat și 300 de lei în buzunar. 

Absolvenții vor primi certificate de absolvire și 5 puncte în aplicația AUR. Aplicația numită Platforma AUR funcționează, deși luna trecută, în urma unor dezvăluiri de presă, aceasta fusese suspendată după ce date personale precum contul de utilizator, parola, adresa, numărul de telefon, CNP-ul, dar și cotizațiile plătite către AUR au fost disponibile în mediul online, devenind accesibile pentru hackerii de date.

Academia Politică AUR este coordonată de Claudiu Târziu, care este și președintele Institutului de Studii Politice Conservatoare “Mihai Eminescu”. Pe pagina de internet a acestuia, cititorii sunt invitați sunt descopere cărțile publicate de Institut. Deocamdată, aceste cărți nu au nici titlu, nici conținut, ci doar prețuri: 50 lei, 75, lei, 85 lei, respectiv 100 lei. 

Manualele AUR n-au nici titlu, nici conținut. Doar preț. Foto: www.institutulconservator.ro

Zilele trecute, partidul AUR a organizat la Neptun o Școală politică pentru tinerii partidului. În afară de George Simion, președintele partidului, și Claudiu Târziu, președintele CNC, printre cei care au ținut conferințe în cadrul Școlii politice AUR i-am putut regăsi pe Dan Puric, actor și regizor, militant de extremă dreapta, Sorin Constantinescu, antreprenor și organizator de festivaluri de poker, respectiv Marian Munteanu, lideri al studenților din Piața Universității, semnatar al unui angajament cu Securitatea lui Ceaușescu, dar și activist politic naționalist în anii după 1990. 

Marian Munteanu, către cursanții AUR:  “Dacă aș avea din nou 20 de ani, nu știu ce aș face…”.

La Școala politică AUR de la Neptun, Marian Munteanu (61 de ani) le-a vorbit tinerilor din partidul AUR despre revoluții, însemnându-i să lupte pentru libertatea lor. “Anumite lucruri care se vi se întâmplă vouă acum mie îmi provoacă o repulsie atât de mare încât, cum să spun, nu știu ce aș face dacă aș avea din nou 20 de ani. Nu știu ce aș face…Mizeriile care se spun, minciunile care se aruncă, manipulările astea ordinare și odioase… În comunism, da, aveau un sens. Era un regim de ocupație, elaborat de niște cretini, instalat aici, unii cu un par în mână, trebuia să spui prostii. Până la urmă, era în logica lor. Acuma, chipurile, e libertate de exprimare, e democrație, și mint cum respiră. Falsifică tot. Să știți că, chiar dacă nu v-a băgat - cel puțin încă -  cineva pe la pușcărie, s-ar putea ca într-o bună zi să vă bage, că nu e exclus, se mai întoarce roata, trăiți destule lucruri rele. Așa că aveți și voi, sunt convins, suferințele voastre, nemulțumirile voastre, pentru care sper să găsiți soluții să le depășiți”, le-a spus Marian Munteanu tinerilor din AUR. În opinia sa, românii luptă pentru libertatea lor de circa 200 de ani, iar lupta aceasta continuă. “Noi, românii, am trăit într-un loc periculos, cu state formate de regulă de alții, pe care nu-i interesa ce vrem noi, nu-i interesa ce nevoi avem noi, ci îi interesa să utilizeze ce se poate utiliza pe aici. De aceea, deși noi utilizăm cuvinte ca revoluție, românii n-au avut revoluții în adevăratul sens al cuvântului. De vreo 200 de ani, românii trăiesc aproape într-o continuă luptă de eliberare națională. De la Horea încoace. În diverse părți, în diverse momente. Încercând cumva să redevină ce-au fost cândva și anume oameni liberi. Libertatea e o valoare fundamentală, pe care dacă nu o avem destinul nostru devine dureros”, le-a mai spus Munteanu tinerilor din AUR. 

La rândul său, Claudiu Târziu i-a îndemnat pe tinerii AUR să își caute mentori, printre liderii actuali ai partidului sau printre cei morți.  “Dacă vreți să învățați, noi vă oferim cadrul necesar. Dacă veți căuta mentori, îi veți găsi. Nu vă plac cei în viață, nu-i o problemă, căutați-i în cărți. Sunt mentori morți de mult care ne pot învăța și azi, numai să-i căutați. Să aveți curățenia sufletească și curiozitatea intelectuală să-i căutați. Dacă vreți să faceți altfel de politică, dacă vrem să facem o altfel de Românie, una în care să ne placă să trăim, una care să ne facă mândri că-i aparținem, una pe care s-o râvnească toți ceilalți, străini și români care s-au îndepărtat de ea. Putem să facem lucrul acesta? Cam slăbuț, nu prea sunteți convinși… Putem? Așa! Deci, dacă putem, astăzi este un bun început pentru mulți dintre dvs. Nu vă lăsați de carte, nu vă lăsați de învățat și căutați-vă mentorii. Pentru că numai așa veți reuși, numai așa veți face performanță”, le-a spus Claudiu Târziu celor prezenți la Școala politică a AUR de la Neptun. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis

POT, SOS și AUR au făcut circ în Parlament în prima zi a noului Legislativ. Unii au sfidat presa, în timp ce alții au cântat colinde

George Simion spune că AUR vrea să-și asume guvernarea, după anunțul lui Ciolacu

Zeci de candidați au contribuit la parlamentare cu sume mai mari decât propriile venituri (Expert Forum)

Partenerii noștri