Ascensiunea lui Dragnea de la bișnițar de Teleorman la cel mai puternic om politic din România: „Am plecat de la un carton”
Înainte de a deveni cunoscut pe scena politică, Liviu Dragnea a fost ani buni antreprenor. A început de jos, a făcut afaceri cu negustorii din Teleorman, după care şi-a deschis un bar. La șase ani de la Revoluţie, era deja unul dintre cei mai înstăriţi oameni din judeţ. Oamenii locului spun că cei mai mulţi bani i-a făcut în cei 12 ani cât a fost angajat al statului.
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Dezvăluiri privind retragerea lui Ciolacu de la negocieri. Surse: Tensiuni PSD-PNL privind unele măsuri de austeritate
Nicușor Dan spune că l-a surprins „ieșirea emoțională” a lui Ciolacu
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
USR pune opt condiții ca să intre la guvernare. Reacția PSD-PNL-UDMR la cererile anunțate de Elena Lasconi
Culisele discuțiilor dintre PSD, PNL, UDMR și USR
Tensiuni în coaliția pro-europeană. Întâlnire PSD-PNL-UDMR, fără USR
Romașcanu, PSD, după anunțul primarului Capitalei: Avem doar la USR doi candidați
Liderii coaliției proeuropene s-au întâlnit pentru o nouă rundă de negocieri
Liviu Dragnea a recunoscut că imediat după Revoluţie, când s-au deschis graniţele, s-a apucat de bișniţă. Ca mulţi alţi români.
„Am plecat de la un carton, de la un certificat de IMS. La vremea aceea se putea. E rău că se putea, bine că nu se poate acum. Şi mi-am făcut un ARO. Piesă cu piesă, pe care le-am cumpărat, erau ieftine”, spunea Liviu Dragnea într-un interviu pentru Adevărul.
După ce, o perioadă, a transportat legume, Liviu Dragnea şi-a deschis un bar în satul în care locuia, care a devenit profitabil.
„Eram un foarte tânăr om de afaceri, care în 1990 a înfiinţat prima structură privată sau printre primele din sudul României. În 1990, aveam 28 de ani”, își amintea fostul lider PSD într-un discurs susținut la un congres TSD.
În 1995, deținea deja un hotel, mai multe baruri și restaurante, depozite de marfă și magazine alimentare. Cei mai mulţi bani au intrat însă prin firma Tel Drum, spun procurorii. Deşi, în acte, nu a fost nciodată proprietar, procurorii sunt de altă părere.
Compania a fost înfiinţată acum 20 de ani și funcţiona în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman. În 2000, Liviu Dragnea ajunge şeful înstituţiei şi, în mai puţin de un an, privatizează Tel Drum. Acţiunile au fost cumpărate de Marian Fişcuci, fost coleg de liceu cu actualul şef PSD. Din acea clipă, contractele cu statul au început să curgă. În conturile firmei care moderniza drumurile din judeţ au intrat sute de milioane de euro din bani publici.
Şefii Tel Drum nu s-au limitat la Teleorman. S-au extins şi în Dâmboviţa, Satu Mare sau Olt. Acum doi ani, inspectorii OLAF au sesizat DNA pe tema afacerilor Tel Drum. L-au arătat cu degetul pe Liviu Dragnea, ca om din umbră, care rezolvă contracte pentru firmă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News