Afișele electorale care au împânzit România trebuie să dispară până duminică
Mai sunt doar două zile până la debutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Partidele sunt acum în cursa contra cronometru pentru a da jos bannerele din oraş. A început deja demontarea lor, iar echipele candidaţilor mai au puţin peste 24 de ore pentru a retrage toate materialele. Pe candidaţii care nu îşi retrag materialele până în 27 aprilie îi aşteaptă amenzi uriaşe.
Experiment Digi24 în satele României: Dacă ar candida Brad Pitt?
Cât costă ceasul Trump, noua afacere a republicanului candidat la Casa Albă
Cum se face campanie pe ulițele României: „Eu cum și cu cine votez, arată-mi și mie, să știu și eu”
George Simion și Mihail Neamțu i-au cerut lui Gigi Becali 500.000 de euro pentru europarlamentare
Campanie electorală din sicriu
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Rând pe rând, bannerele sunt demontate şi urcate în maşini. Toate materialele electorale din oraş trebuie retrase şi înlocuite cu altele până duminică, la startul campaniei electorale. Prin capitală se mai găsesc însă bannere suspendate sau chiar corturi folosite la strângerea de semnături pentru înscrierea în cursa electorală.
Constantin Florin Mituleţu Buică, preşedinte AEP: Începând cu prima zi de campanie electorală, 27 aprilie, regulile se vor schimba în sensul în care până în data de 26 până la ora 24 acestea trebuie să fie eliminate, altfel toţi competitorii electorali vor fi sancţionaţi dacă aceste materiale vor rămâne în spaţiul public.
Legea spune că se consideră propagandă electorală orice material scris, audio sau video care se referă direct la un candidat sau la un partid care participă la alegeri, este folosit în timpul campaniei electorale și se adresează publicului larg.
Modul în care trebuie să arate materialele pe care candidații la alegerile europarlamentare le pot folosi e strict reglementat.
Andreea Popa, jurnalist Digi24: Afişele electorale au dimensiuni standard stabilite prin lege. Partidelor sau candidaţilor independenţi, după caz, le-au fost indicate foarte clar şi locaţiile speciale în care pot fi lipite aceste materiale electorale.
Pe lângă afișe, candidații la Parlamentul European pot folosi în campanie și materiale audio sau video, publicitate în presa scrisă, materiale în online sau broșuri și pliante.
Partidele și independenții care nu respectă legea pot fi amendați cu sume de la 10.000 la 25.000 de lei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News