Live

1 aprilie. Parlamentarii au răspuns ce promisiune electorală a fost cea mai mare păcăleală pentru români

Data publicării:
Foto: InquamPhotos / George Călin

Ziua Internațională a Păcălelilor este sărbătorită, an de an, pe 1 aprilie. Oamenii își fac farse și glume în acestă zi încă din secolul al XVI-lea. În Parlamentul României, hazul de necaz sau autoironia nu prea se practică. Aleșii nu cred că propriile promisiuni s-au transformat în păcăleli. Ale adversarilor politici, cu siguranță.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL: „Au tot fost. E greu de măsurat cea mai mare.”

Cristian Ichim, deputat USR PLUS: „Au fost multe, acum nu îmi amintesc. Sincer, românii au fost păcăliți atâta timp de politicieni.”

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS: „Nu-mi amintesc. Au mai fost păcăleli.”

Alexandru Muraru, deputat PNL: „AUR!”

Gigel Știrbu, deputat PNL: „Nu îmi amintesc de păcăleli electorale.”

Florin Buicu, deputat PSD: „Ultima. Când anul trecut ni se spunea că incidența cazurilor de SARS-CoV-2 e mai mică, să mergem la vot.”

Ionel Dancă, deputat PNL: „Cred că cea mai mare păcăleală a fost programul PSD 2016, privit cu multă favorabilitate de zone electorale care nu erau tradițional ale PSD. Asta a fost păcăleala. Era un program care arăta bine, în realitate am văzut ce s-a ales de programul electoral. S-a ales praful și din toate promisiunile niciuna nu a fost realizată.”

Oana Țoiu, deputat USR-PLUS: „Au fost multe promisiuni încălcate - cea mai mare farsă - generații de politicieni care le-au cerut românilor să mai aștepte, să se mai sacrifice de banii și de munca lor ca să reconstruim și s-a reconstruit puțin în România.”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD: „M-aș gândi să o leg de ziua premierului. Probabil că asta e cea mai mare păcăleală. Premier născut de 1 aprilie.”

Ionuț Stroe, deputat PNL: „Parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari. O temă care a parazitat o campanie prezidențială și nu a avut un rezultat concret.”

Ilie Toma, deputat PSD: „Păcăleli electorale au fost multe. Nu îmi vine niciuna... cea mai mare, în 2008, când Partidul Democrat Liberal câștiga alegerile și, deși nu aveau majoritate confortabilă, au reușit să își facă guvern.”

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”. Parchetul General a deschis dosar penal

POT, SOS și AUR au făcut circ în Parlament în prima zi a noului Legislativ. Unii au sfidat presa, în timp ce alții au cântat colinde

Câți „tineri” a promovat Partidul Oamenilor Tineri (POT) în Parlament. PSD și AUR - partidele cu cei mai mulți aleși de peste 65 de ani

Președintele Senatului în România. Cum este ales și ce atribuții are al doilea om în stat

Partenerii noștri