Live

Ploi abundente și pericol de inundații în Capitală. Nicușor Dan: Nicăieri în lume sistemele nu sunt pregătite, dar stăm destul de bine

Data publicării:
Nicușor Dan. Foto: Captură Digi24

În București, autoritățile se așteaptă la ploi și vânt puternic. Mâine și luni, Capitala se va afla sub cod portocaliu de vreme extremă. Cu puncte cheie vulnerabile în fața cantităților mari de apă, Bucureștiul este ,,protejat” de zone improvizate, nereparate de zeci de ani - conform unui raport al Curții de Conturi. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că niciun oraș nu este în realitate pregătit pentru situații extreme.

Reporter: Considerați că există un risc aici, sau că există vreo vreun pericol asupra Capitalei?
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Tot timpul există riscuri. De exemplu, e posibil în weekend-ul ăsta să avem deversări, precipitații cu volum mare de apă pe timp scurt. Tot timpul există, și nicăieri în lume, sistemele nu sunt pregătite să facă față unor evenimente extraordinare. Dar dacă vorbim de partea asta care ține de ape, Bucureștiul stă destul de bine.

Au fost pregătite utilaje de intervenție

În Bucureşti, ANAR, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Bucureşti, împreună cu Apa Nova, va acţiona coordonat pentru preluarea şi tranzitarea apelor pluviale şi, după caz, va interveni cu manevre la stăvilarele de pe Dâmboviţa.

Echipele Apa Nova sunt pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă, având în vedere avertizările meteorologice care vizează şi Municipiul Bucureşti, anunţă compania vineri. În acest sens, au fost pregătite e 20 hidrocurăţitoare, 102 autoutilitare, 67 echipamente de pompare şi peste 500 de specialişti.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atenționarea experților în legătură cu ciclonul care va lovi România: Încălzirea globală va provoca și mai multe inundații

Evenimentul „Străzi deschise” din Bucureşti, de duminică, a fost anulat din cauza condiţiilor meteo

Patriarhia Română îndeamnă la rugăciuni care să ne apere de inundații. Clopotele „vor bate pentru dispersarea norilor”

Imagini din capitala Croației, unde furtuna care se îndreaptă spre România face ravagii

Partenerii noștri