Live

Video&Foto Planșeul din Piața Unirii, în pericol de prăbușire. Primarul Sectorului 4: „E o problemă de viață și de moarte”. Ce spune Nicușor Dan

Data actualizării: Data publicării:
Centrul Capitalei, în zona Pieței Unirii, s-ar putea prăbuși în orice moment cu tot cu mașini și oameni, după ce structura care susține strada a ajuns într-un stadiu extrem de degradare. Foto: Captură Digi24

Mare parte din Piața Unirii este în pericol de prăbușire, spune primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, după o vizită de verificare în subteran, alături de proiectanți, constructori și prefectul Capitalei. Edilul afirmă că întreaga zonă a ajuns într-un stadiu extrem de degradare și că este nevoie urgentă de reparații, acuzând că mai e nevoie doar de avizul Primăriei Capitalei. În replică, Nicușor Dan a afirmat că a primit o cerere de autorizare din partea Primăriei Sectorului 4, însă aceasta nu se referă la pasajul rutier, ci la bucata de sub parc.

Peste 100.000 de mașini traversează zilnic Pasajul Unirii, una dintre cele mai circulate zone din București, iar oamenii sunt puși în pericol.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 spune că structura care acoperă Piața Unirii are nevoie de reparații urgente și susține că ar mai fi nevoie doar de avizul Primăriei Capitalei.

„Nu ne putem permite sub nicio formă niciunul dintre noi o tragedie aici. Aici nu este o problemă legată de confortul circulației, nu este o dispută, este o problemă de siguranță, o problemă de viață și de moarte. O problemă pe care oricare dintre noi poate să o aibă în momentul în care pleacă spre serviciu sau pleacă la doctor și nu mai ajunge acasă, pentru că această structură stă să se prăbușească. Este o realitate. Acest proces a fost deja amorsat. Nu am constatat eu lucrul acesta sau colegii mei de la sectorul 4. Este o constatare pe care specialiștii au făcut-o”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

De partea cealaltă, Nicușor Dan spune că Primăria Capitalei va da avizul pentru lucrările din Piața Unirii atunci când va primi toată documentația de la Primăria Sectorului 4.

„Este o inadvertenţă în documentaţia pe care dumnealor au depus-o. Precizez că cererea de autorizare se referă din nou la bucata de sub parc, nu şi la pasajul rutier. Pentru că dumnealor cer să emitem o autorizaţie în regim de urgenţă şi legea spune că autorizaţiile în regim de urgenţă se emit doar dacă expertul spune că e pericol public. Noi anticipăm, fără să avem vreo expertiză, anticipăm că degradarea din pasaj nu este la nivelul degradării din parc. Noi anticipăm că nu va fi nevoie de blocarea traficului prin pasaj care este cel mai uzitat”, a declarat primarul Capitalei.

Nicușor Dan a menționat și faptul că pasajul Lujerului şi pasajul Obor sunt într-o stare mai avansată de degradare decât planşeul din Piaţa Unirii.

”În normativul de rezistenţă pe poduri şi pasaje există cinci categorii: categoria 1 - cea mai bună, categoria 5 - cea mai rea. Categoria 4 se numeşte nesatisfăcător şi categoria 5 este un fel de mai mult decât nesatisfăcător. Şi e un punctaj. Planşeul din Piaţa Unirii este categoria a patra, cu un punctaj mai apropiat de categoria a treia decât de categoria a cincea. În momentul ăsta, pasajul Lujerului, pasajul Obor şi podul de pe Bucureşti-Ploieşti, care sunt în categoria a cincea, sunt mai rele decât planşeul din Piaţa Unirii”, a mai transmis edilul Capitalei.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București. Părinții acuză că elevilor li s-a făcut rău în urma unei dezinsecții

Întâlnire Ciolacu - Nicuşor Dan pe tema blocurilor ilegale din Capitală. „Trebuie să recunoaştem că este un fapt împlinit”

Pe cine ar pune Nicolae Ciucă premier: „Avem cel puțin cinci nume din PNL. Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu”

Taximetrist bătut și lăsat fără mașină în București. Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv

Partenerii noștri