Live

Plaje de vis și cultură incredibilă: Insula din Mediterană care tocmai a doborât recordul turistic din toate timpurile

Data publicării:
Deși în continuare mulți turiști merg în vacanță în Grecia, Italia sau Spania, o altă bijuterie, mult mai puțin cunoscută, Cipru, este  insula care își face loc printre preferințele vizitatorilor. Sursa foto: Profimedia Images

O insulă din Mediterană a doborât un record turistic din toate timpurile. Are plaje paradisiace, orașe virbante și o cultură veche de secole. Este vorba despre Cipru, care a primit un total de peste 2.7 milioane de turiști în primele nouă luni ale anului 2024, stabilind un nou record în materie de turism, scrie Travel Off Path.

Deși în continuare mulți turiști merg în vacanță în Grecia, Italia sau Spania, o altă bijuterie, mult mai puțin cunoscută, Cipru, este  insula care își face loc printre preferințele vizitatorilor. 

Insula are temperaturi care oscilează în jurul valorii de 26°C, în timpul zilei, chiar și în octombrie. Locurile emblematice, precum Golful Fig Tree sau Nissi Beach sunt perfecte pentru a admira soarele cipriot.

Cipru, una dintre cele mai ieftine și frumoase insule din Mediterană

Sursa citată scrie că Cipru este unul dintre cele mai bune locuri din Marea Mediterană. Linia de coastă este plină de hoteluri frumoase, pline de facilități, care percep tarife destul de rezonabile.

Mâncarea în oraș este și ea accesibilă. Cu 50 de dolari, puteți avea parte de o masă în doi.

Plaje cu apă cristalină și orașe pline de cultură

Unul dintre cele mai bune locuri din Cipru pentru priveliști uimitoare este din Parcul Forestier Național Cape Greco, care are o priveliște pe toată linia de coastă.

Dacă vă doriți o stațiuni vibrantă, plină de restaurante, baruri și viață de noapte, trebuie să mergeți în Ayia Napa.

Un alt lucru despre Cipru este că, deși cu siguranță e o destinație ideală pentru a face plajă, vă puteți bucura și de experiența „city break”. Există atât de multă cultură, energie și istorie de luat de aici încât nu aveți cum să vă plictisiți.

Unele dintre cele mai grozave locuri de pe insulă sunt: Kourion, Paphos, Biserica Asinou și Mănăstirea Kykkos și, desigur, superba Nicosia (capitala Ciprului).

 

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Marele trădător al Ucrainei”, gest care a produs revoltă la Kiev: ”Ești un câine rus! Ține minte, părinții tăi locuiesc aici”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alte 700 de bilete disponibile pentru fanii români la meciul din Cipru

Nation League: Cipru s-a impus în Lituania, scor 1-0, şi conduce în grupa României

Două clasamente despre vacanțe, în care România se află pe primul loc, dar și pe penultimul, în UE

Orașul care este cel mai bine păstrat secret al Europei. Ape turcoaz, poduri emblematice și prețuri mici

Partenerii noștri