Live

Peste 4 ambalaje din 10 cu sigla SGR se întorc pentru reciclare

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / George Călin

Numărul ambalajelor cu sigla SGR returnate de pe piaţă, la data de 1 septembrie 2024, a fost de aproximativ 1,87 de miliarde, echivalentul unei cantităţi de 307.713 tone, conform Barometrului RetuRO, consultat de Agerpres.

Raportul publicat de către administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) arată că, din totalul celor 1,87 miliarde de ambalaje colectate prin reţeaua specializată, 1,059 miliarde de bucăţi au fost recipiente din plastic, 455,6 milioane ambalaje din metal şi aproape 354,2 milioane ambalaje din sticlă.

Ca pondere procentuală, la 1 septembrie, situaţia se prezenta după cum urmează: plastic - rată de returnare de 45,6%, metal - rată de 43,78% şi sticlă (42,34%).

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce a constatat ministrul Mediului după ce a survolat sudul României: „Aproape în fiecare comună am văzut un depozit ilegal de deșeuri”

Ministrul Mediului a anunțat câte sticle puse pe piaţă în august au fost returnate: „Este o cifră la care nici nu visam”

Diseară începe Champions League. Cine e marea favorită la câștigarea trofeului

Statistică: Rata deceselor de la spitalul Sf Pantelimon a scăzut cu aproape 50% după depunerea plângerilor legate de situația de la ATI

Partenerii noștri