Live

Video Percheziții masive într-o comună din Dâmbovița, la firme şi persoane care colectează deşeuri feroase şi neferoase

Data publicării:
Sursă foto: Garda de Mediu

70 de comisari ai Gărzii de Mediu şi peste 600 de polițiști și jandarmi fac 52 de percheziţii marți dimineață în localitatea Mătăsaru, din judeţul Dâmboviţa, la firme şi persoane care colectează deşeuri feroase şi neferoase şi care dezmemebrează autoturisme.

„În cursul acestei dimineţi, 70 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu participă la punerea în executare a 52 de mandate de percheziţie, în localitatea Mătăsaru din jud. Dâmboviţa. Efectivele MAI cuprind 248 de autospeciale şi peste 600 de lucrători din diferite subunităţi”, anunţă marţi dimineaţă Garda Naţională de Mediu.

Conform sursei citate dintre cei peste 600 de angajaţi MAI, 201 sunt de la Direcţia de Ordine Publică, 60 sunt de la Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice, 23 povin de la Direcţia Investigaţii Criminale, 8, de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, 10 sunt de la Serviciul Criminalistic, 31 sunt de la Poliţia Rutieră, 5, de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, 6 sunt de la Poliţia Transporturi, 1 angajateste de la Biroul Siguranţă Şcolară, 72 sunt de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, iar 200 sunt de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Cele 52 de mandate vizează atât persoane fizice, cât şi juridice şi sunt rezultatul multiplelor sesizări penale pe care Garda Naţională de Mediu le-a înaintat, de-a lungul vremii, pentru încălcări ale legii în acţiunile de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz.

„Prin aceste acţiuni de forţă, mesajul pe care Garda Naţională de Mediu îl transmite, foarte clar şi fără echivoc, este acela că sesizările penale nu rămân fără rezultat, iar „cine arde deșeuri, face pușcărie”, precizează instituţia într-o postare pe Facebook.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Garda Naţională de Mediu a făcut sesizare penală la adresa întregii comunităţi din Sinteşti, pentru arderile ilegale de deşeuri

Acţiunea „Ziua Z” a DIICOT: 420 de percheziții efectuate și peste o sută de persoane au fost reţinute

Ziua Z: 120 de percheziții ale DIICOT, în nouă acțiuni operative privind traficul de droguri și spălarea banilor

Percheziții într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism: o tânără din Brăila, racolată și obligată să se prostitueze

Partenerii noștri