Patriarhul Daniel subliniază importanța familiei în creșterea și educația copilului în timpul pandemiei de coronavirus
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a subliniat rolul fundamental jucat de familie în educația copilului și a apreciat timpul petrecut de părinți alături de copiii lor în perioada pandemiei de coronavirus. De asemenea, patriarhul a spus că biserica, familia şi școala „sunt chemate” să le ofere copiilor educația și ajutorul în dezvoltarea lor personală, conform basilica.ro.
„Cu ajutorul părinţilor, copilul începe să simtă iubirea lui Dumnezeu pentru el şi să cultive iubirea faţă de cei din jurul său. În contextul pandemiei actuale, s-a evidenţiat mai intens importanţa primordială a familiei, ca mediu natural de creştere şi de formare a copiilor pentru viaţă”, a spus patriarhul Daniel.
De asemenea, patriarhul BOR a precizat că „în această perioadă, a fost apreciat foarte mult timpul petrecut de părinţi alături de copiii lor, precum şi efortul de a-i ajuta pe aceştia în împlinirea diferitelor sarcini şcolare online”, a spus patriarhul.
Părintele Patriarh a atras atenţia că personalitatea şi caracterul copiilor „nu se formează numai prin vorbe şi sfaturi, ci şi prin viaţa şi exemplul părinţilor” fapt pentru care „părinţii sunt chemaţi să trăiască adevărata credinţă, prin rugăciune şi fapte bune, şi să cultive iubirea şi dărnicia în familie, după chipul iubirii milostive a Preasfintei Treimi, astfel încât familia să fie mereu izvor de iubire şi de bucurie pentru copii”.
„Familia creștină este biserica de acasă”
„Într-o lume marcată profund de individualism şi secularizare, Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate astăzi să ofere copiilor ajutorul necesar dezvoltării lor atât în plan personal, cât şi comunitar, să cultive libertatea, responsabilitatea şi demnitatea copiilor, deoarece aceştia sunt dar al lui Dumnezeu pentru familie şi umanitate”, a afirmat patriarhul.
Patriarhul Daniel a reamintit că anul 2020 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor, iniţiativă prin care s-a dorit evidenţierea importanţei educaţiei creştine în societatea contemporană.
„În mod deosebit, familia creştină este chemată să fie o icoană a iubirii lui Dumnezeu în lume. De aceea, Sfântul Ioan Gură de Aur a numit familia creştină biserica de acasă, în care se cultivă iubirea conjugală, părintească, fiască şi frăţească”, a spus patriarhul.
Editor web: M.L.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News