Live

Papa Francisc promite „ajutor” victimelor abuzurilor sexuale din Belgia. Suveranul Pontif, față în față cu cei abuzați

Data actualizării: Data publicării:
Întâlnirea vine după ce, săptămâna aceasta, Papa a expulzat un episcop și mai mulți preoți din Peru pentru abuzuri fizice petrecute „cu sadism și violență" Sursa foto: Profimedia Images

Papa Francisc a vorbit la Universitatea Catolică Lovuain din Bruxelles cu victimele abuzurilor sexuale ale clerului care cer despăgubiri de la Biserica Catolică. Vaticanul a spus că examinează cererile, scrie DW.com.Întâlnirea vine după ce, săptămâna aceasta, Papa a expulzat un episcop și mai mulți preoți din Peru pentru abuzuri fizice petrecute „cu sadism și violență".

Papa Francisc a promis duminică că va ajuta victimele abuzurilor sexuale din partea clerului. El a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite în Belgia, care a fost zguduită de două decenii de dezvăluiri de abuzuri și mușamalizări sistemice în Biserica Catolică.

Papa Francisc s-a întâlnit cu victimele abuzurilor

„Abuzul generează suferințe și răni atroce, subminând chiar și calea credinței”, a spus Papa Francisc unei congregații reunite la Bazilica Sacrei Inimi din suburbia Bruxelles-ului după întâlnire.

Pontiful în vârstă de 87 de ani a promis că va „oferi tot ajutorul pe care îl putem da” victimelor abuzurilor sexuale. Comentariile vin după ce Papa Francisc a avut o întâlnire de două ore cu victimele abuzurilor care au cerut despăgubiri de la biserică pentru trauma suferită.

Potrivit sursei citate, victimele au spus că i-au dat Papei un termen de o lună pentru a lua în considerare cererile lor. Un participant a declarat pentru agenția belgiană de presă Belga că întâlnirea de două ore a fost o „conversație deschisă, dificilă și, de asemenea, emoționantă”.

De câțiva ani, Biserica Catolică este zguduită de dezvăluirile a mii de cazuri de abuz asupra copiilor de către membrii clerului, multe dintre acestea fiind protejate de biserică.

Papa a expulzat un episcop și mai mulți preoți din Peru pentru abuzuri fizice petrecute „cu sadism și violență"

Papa Francisc a luat decizia neobișnuită, săptămâna aceasta, de a expulza 10 persoane, un episcop, preoți și laici, după ce o anchetă a Vaticanului a descoperit multiple abuzuri, unele dintre ele petrecute „cu sadism și violență", în Peru. Mai multe cauze de acuzare, inclusiv supravegherea unor convorbiri telefonice și mailurilor unei jurnaliste, scrie CNN.

Măsura împotriva conducerii grupării Sodalitium Christianae Vitae a urmat deciziei Papei Francisc de luna trecută de a-l expulza pe fondatorul grupului, Luis Figari, după ce s-a descoperit că acesta și-a sodomizat recruții. Decizia a fost anunțată de Conferința Episcopală Peruană, care a postat pe site-ul său o declarație a ambasadei Vaticanului.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Scandal în timpul meciului: ”Dacă nu ștergi, te bat”. VIDEO Scene incredibile în Giulești: ”Luați-l pe ăsta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vizita Papei în Belgia. De Croo a cerut Bisericii Catolice să recunoască abuzurile sexuale comise de clerici și să ia „măsuri concrete”

Mașina în care se afla Papa Francisc a fost oprită de protestatari: „Corida este un păcat”

Papa a expulzat un episcop și mai mulți preoți din Peru pentru abuzuri fizice petrecute „cu sadism și violență”. Ce ascunde scandalul

„Trebuie să-i dăm Italiei o mică bătaie.” Papa Francisc ceartă cuplurile care adoptă animale de companie în loc să devină părinți

Partenerii noștri