O tânără din Sibiu a inventat un tip de submarin care ar putea salva vieţile militarilor
Un aparat de tip submarin care ar putea salva viețile militarilor a fost construit de o tânără din Sibiu. Invenția, botezată „Nautilius MAC-97”, a fost prezentată în cadrul unui salon de inventică organizat la Galați, relatează MEDIAFAX.
„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani
Motivele pentru care cererea lui Potra pentru permis de port-armă a fost respinsă
Pelerinaj la moaștele Sfântului Andrei, la Galați. Credincioșii s-au rugat pentru pace, sănătate și înțelepciune
Alegeri parlamentare 2024: Lecția votului pe care o predau vârstnicii României
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Motivul șocant pentru care pensionarul din Galați a împins pe scări o mamă și pe bebelușul ei
Vila de lux în care a fost ucis omul de afaceri Adrian Kreiner a fost scoasă la vânzare
Primul portavion de drone din Europa se construiește la Galați
Ministrul Mediului, după un weekend marcat de alerte meteo: „Am trecut cu bine peste acest ciclon. Prognoza meteo părea mai gravă”
(sursa video: MEDIAFAX)
Printre invențiile expuse la salonul de inventică din Galați se află și un submarin destinat cercetării, identificării şi distrugerii muniţiilor neexplodate de pe fundul unui curs de apă.
Invenția aparține tinerei Ana Maria Covaci, absolventă a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Inventatoarea spune că aparatul este ușor de manevrat și poate salva viețile militarilor.
„Avantajul de bază al submarinului îl reprezintă comunicarea dintre acesta şi operator care nu necesită implicarea directă a utilizatorului, iar folosirea submarinului presupune angrenarea unei persoane care să stăpânească cunoștinţe minime de marinărie şi de manevrare a navei. Acesta a fost realizat în principal pentru a veni în ajutorul militarilor și pentru a nu–i expune pericolelor în mod direct. Submarinul este alcătuit dintr-o cameră cu infraroșu, care este situată în partea din față, cu un braț în interiorul căruia pot să introduc o încărcătură de trotil și să distrug muniția neexplodată. Aici este radiocomanda prin care reușesc să-l ghidez de la distanță”, a explicat Ana Maria Covaci.
Aparatul are lungimea maximă de 870 milimetri, o autonomie de două ore și jumătate și poate transporta greutăți de până la 200 de grame.
Editor web: Adrian Dumitru
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News