O nouă gafă a autorităților române privind steagul altei țări
O nouă gafă cu steaguri folosite greşit într-un cadru oficial a avut loc, de data această la Iaşi, au descoperit jurnaliștii Digi24.
Momentul în care un șofer din Iași virează la stânga și este lovit în plin de tramvai
Copiii nevoiași îl așteaptă pe Moș Crăciun. 10.000 dintre ei vor primi daruri cu ajutorul unui preot din Iași
O roată în derivă, desprinsă de la un tir, a făcut slalom printre mașini, în Iași
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Accident grav în Iași cu 16 persoane implicate, dintre care 14 copii: două persoane au fost rănite. Poliția a deschis dosar penal
Prezență peste așteptări la racla Sfintei Parascheva. Zeci de mii de oameni așteaptă la coadă pentru a se închina la moaște
Cozi de kilometri pe străzile din Iași, cu ocazia pelerinajului de Sf. Parascheva
Pelerinajul de Sfânta Parascheva, mană cerească pentru afacerile din Iași
Actualizare: Primăria Municipiului Iași a reacționat în urma acestor informații și a dat un drept la replică în care spune că organizator a fost Prefectura Județului Iași:
„În cadrul știrii este emisă afirmația falsă că „municipalitatea a pus pe masă, în fața diplomatului, un steag britanic care nu mai este din uz din 1801”. În fapt, întrevederea respectivă a fost organizată de către și la Instituția Prefectului – Județul Iași, care, ca atare, este în întregime responsabilă și de „gafa” la care materialul jurnalistic face referire.
Conducerea municipalității ieșene a avut și are o colaborare onestă cu Excelența Sa Paul Brummell și cu Ambasada Marii Britanii în România și nu dorește ca o astfel de reflectare distorsionată a faptelor să afecteze portofoliul și calitatea relațiilor internaționale ale Municipiului Iași.”
În timpul unei întrevederi dintre primarul Mihai Chirica şi ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel, în faţa diplomatului a fost așezat un steag britanic care nu mai este în uz din 1801.
Faţă de varianta corectă lipseşte crucea Sfântului Patrick, adică liniile roşii în diagonală. Acestea au fost adăugate acum mai bine de 200 de ani, când Irlanda s-a alăturat Angliei şi Scoţiei, în Regatul Unit.
Duminică, în timpul unei conferinţe de presă comune ţinute la Constanţa de premierii României şi Estoniei, drapelul ţării baltice fusese pus invers. Greşeală a fost corectată de şeful guvernului de la Tallinn.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News