O femeie a murit după ce a fost înțepată de un bondar. Cum s-a ajuns la acest caz extrem de rar și ce trebuie făcut de urgență
O femeie din județul Vâlcea a murit, duminică seară, după ce a fost înțepată de un bondar. Femeia a intrat în șoc anafilactic, iar medicii care au intervenit nu au reușit să o salveze.
Zeci de copii la spital, după ce s-au jucat cu petarde și artificii. Medicii trag un semnal de alarmă: „Rămân cu sechele pe viață”
Accident grav în Mehedinți, cu trei mașini implicate. Patru victime au fost transportate la spital
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Cazul băiatului mort în Spitalul din Târgu-Jiu: Noi informații contrazic apărarea chirurgului de gardă
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Este vorba despre o femeie în vârstă de 50 de ani.
Ea servea masa împreună cu familia, în holul locuinței, când a fost înțepată de bondar. A început să se simtă rău și în câteva minute a intrat în șoc anafilactic.
Familia a sunat la 112. La fața locului au venit un echipaj de la ISU Vâlcea, unul de la Ambulanța Horezu și unul SMURD. În ciuda manevrelor de resuscitare, medicii nu au putut să o mai salveze pe femeie.
Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș din Capitală, a declarat la Digi24 că este foarte important ca în astfel de situații să se intervină de urgență. Reacția rapidă este cea mai importantă, a subliniat el.
"Este foarte greu să previi astfel de reacții de șoc anafilactic, care sunt foarte rare", a afirmat Marinescu. "Nu înseamnă că ne așteptăm ca acest șoc să apară frecvent, probabil e un caz la câteva mii.
Dacă trec câteva minute de la înțepătura unei insecte care duce la aceasta reacție alergică – sau dacă o persoană știe că are diverse forme de alergie la alimente, la insecte – și nu se intervine imediat, consecințele sunt greu de înlăturat.
Unele persoane știu că au astfel de probleme și au la îndemână cortizon injectabil, dar trebuie să știe să își facă injecția.
Probleme pot apărea dacă persoanele cu alergii sunt în zone cu acces dificil.
E foarte greu de rezolvat ca la carte un șoc anafilactic, luând doar medicamente antialergice. Intervenția rapidă la 112 poate rezolva astfel de cazuri. Cei care au predispoziție la dezvoltarea diverselor alergii trebuie să fie atenti și să se ferească de factorii care le pot provoca", a explicat medicul.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News