Live

Galerie Foto Nunta regală a toamnei. Prințesa Theodora a Greciei s-a căsătorit cu avocatul Matthew Kumar după ce nunta a fost amânată de două ori

Data actualizării: Data publicării:
Prințesa Theodora a Greciei a avut parte de o ceremonie fastuoasă la Catedrala Mitropolitană din Atena. Sursa foto: Profimedia Images

Prințesa Theodora a Greciei s-a căsătorit sâmbătă cu logodnicul ei american, Matthew Kumar. După două amânări anterioare, prințesa în vârstă de 41 de ani s-a căsătorit cu avocatul de la Hollywood, în vârstă de 34 de ani, într-o ceremonie fastuoasă la Catedrala Mitropolitană din Atena. Este aceeași biserică în care părinții ei, Regele Constantin și Regina Anne-Marie, s-au căsătorit pe 18 septembrie 1964, scrie The Independent.

„Dorința cuplului de a avea nunta la Atena reflectă dragostea lor pentru Grecia, legăturile puternice pe care le întrețin cu țara și dorința lor de a împărtăși cultura și ospitalitatea și identitatea greacă cu oaspeții lor”, se arată în comunicat, potrivit sursei citate.

Prințesa a fost însoțită pe culoar de fratele ei, Prințul Moștenitor Pavlos, și de privitori, inclusiv Regina Sofia a Spaniei. IPS Mitropolit al Sirosului, Dorotheos al II-lea, a oficiat ceremonia de nuntă greco-ortodoxă.

Mai mulți membri ai familiei regale au fost prezenți, frații miresei, prințul moștenitor Pavlos, în vârstă de 57 de ani, și prințul Phillipos, în vârstă de 38 de ani. În ceea ce privește domnișoarele de onoare, Theodora a rugat-o pe fiica lui Pavlos și Marie-Chantal, Prințesa Maria-Olympia, și pe fiica cea mare a Prințesei Alexia, Arrietta Morales de Grecia, să se alăture petrecerii ei de mireasă.

Prințesa Theodora este verișoara custodelui coroanei României, Margareta

Prințesa Theodora este fiica fostului rege Constantin al Greciei și este verișoara custodelui coroanei României, Margareta. Nașul ei de botez a fost nimeni altul decât Regele Mihai al României. Prințesa are legături strânse atât cu familiile regale daneze, cât și cu cele spaniole.

Mama Prințesei Theodora este Regina Anne-Marie a Greciei și a fost foarte activ implicată în planificarea nunții și i s-a alăturat pentru binecuvântarea ei de către Arhiepiscop la începutul acestei săptămâni. Tatăl ei, regele Constantin, a murit în ianuarie 2023, amânându-și nunta pentru a doua oară după întârzierea inițială a covidului, dar influența sa largă ar putea atrage mulți membri regali la nuntă.

Mătușa paternă a Teodorei este regina Sofia, care a fost regina Spaniei din 1975 până în 2014 ca soție a regelui Juan Carlos I. 

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană - prima zi de campanie, prima gafă: „Dumnezeu să-i dea sănătate” Regelui Mihai

Cum a apărut la nuntă Prințesa Märtha Louise a Norvegiei. Imagini de la cea mai controversată căsătorie regală

Prințesa Martha Louise a Norvegiei se căsătorește sâmbătă cu un șaman care susține că a înviat din morți

23 August 1944, lovitura de stat care a schimbat istoria României

Partenerii noștri