Live

Video Nelu Tătaru, acuzat de DNA că a luat mită de la pacienți. Fostul ministru al Sănătății: Sunt nevinovat. Mi-am făcut meseria de medic

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Nelu Tătaru, deputat, fost președinte PNL Vaslui. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nelu Tătaru, medic și fost ministru al Sănătății, a fost dus joi la DNA Iași pentru audieri. El este acuzat că ar fi luat mită de la pacienți sau de la rudele lor. Procurorii ar avea dovezi că ar fi primit produse alimentare și sume de bani de cel puțin 100 de ori, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24.

Nelu Tătaru a dat declarații după ce a plecat de la DNA Iași

ACTUALIZARE 12,00 Nelu Tătaru a plecat de la DNA Iași. Acesta spune că este nevinovat.

Nelu Tătaru, medic și fost ministru al Sănătății: Nu știu de unde au pornit aceste acuzații, vrem și noi să aflăm. Vă spun în continuare, sunt nevinovat, mi-am făcut doar meseria de medic. Sunt cel care nu a solicitat și nu a condiționat niciodată niciun ban.

Referitor la probele anchetatorilor, avocații lui Nelu Tătaru spun că nu le-au văzut încă și că le-au solicitat.

Nu m-au audiat, mi-au prezentat doar acuzațiile care sunt, urmând ca eu și avocații să le studiem. Procurorii au venit la spital, precizez că astăzi nu este programul meu de spital”, a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, exclus de la conducerea PNL Vaslui

ACTUALIZARE 10,55 Nelu Tătaru nu mai este șeful PNL Vaslui. Liberalii au votat în unanimitate la ședința Biroului Politic Național retragerea lui Nelu Tătaru din funcția de președinte al filialei, la propunerea lui Nicolae Ciucă.

Nu are cum să mai rămână candidat”, a adăugat preşedintele PNL, referindu-se la Nelu Tătaru, care urma să deschidă lista PNL pentru Camera Deputaţilor.

Știrea inițială

Liberalul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, merge joi la sediul DNA Iași, fiind chemat de urgență de anchetatori pentru audieri. Acesta este vizat de suspiciuni de luare de mită de la pacienți, fostul ministru fiind în prezent chirurg la Spitalul Dimitrie Castroianu din Huși.

Anchetatorii trebuie să țină cont de faptul că Nelu Tătaru este și parlamentar, în cadrul acestei anchete, și are imunitate. Potrivit legii, parlamentarii pot fi cercetați și puși sub acuzare, dar și trimiși în judecată pentru încălcarea legii.

Imunitatea parlamentară îi împiedică pe anchetatori să facă percheziții la domiciliu sau să îl rețină, fără un aviz din partea Camerei din care face parte, în acest caz, Camera Deputaților. Din acest motiv, joi dimineață au fost făcute percheziții doar la spitalul unde acesta își desfășoară activitatea.

Procurorii DNA ar avea dovezi că Nelu Tătaru ar fi acceptat sume mici de bani de la pacienții săi, dar și produse alimentare, cum ar fi ouă și carne.

Ce spunea Nelu Tătaru despre mită

Fostul ministru al Sănătății a postat pe pagina sa de Facebook câteva gânduri despre meseria de medic și mita dată în spitale.

Postarea a dispărut de pe pagină la scurt timp după ce a apărut în presă informația că acesta este cercetat de DNA pentru luare de mită de la pacienți. 

Nelu, tu pentru ce muncești atât la spital?, mă întreabă o cunoștință. Pentru pacienți, îi răspund. Cum, nu pentru bani?, mă întreabă. NU, i-am raspuns. În multe domenii de activitate, mulți oameni muncesc doar pentru partea financiară sau recunoaștere. Alții, la fel de mulți, muncesc pentru că le place ceea ce fac. Unii, nu știu câți, merg la muncă pentru că le place să răspundă la provocări, unele chiar riscante. Eu fac tot ce îmi stă în putință pentru viața și sănătatea pacienților mei! Aceasta este misiunea mea! Așadar, cei care aveți bucuria de a face în fiecare zi câte ceva bun vă spun că vă admir pentru ceea ce faceți”, a scris nelu Tătaru pe rețeaua socială.

Captură foto Facebook

Cine este Nelu Tătaru

Nelu Tătaru (52 de ani) a fost numit ministru al Sănătății în 26 martie 2020 funcție pe care a ocupat-o până în data de 23 decembrie 2020.

A fost ales senator în legislatura 2012-2016 pe listele Partidului Național Liberal (PNL).

Din anul 2017 este președintele organizației PNL Vaslui, iar în decembrie 2019 a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății.

La alegerile locale din luna iunie, PNL Vaslui a obţinut la nivel judeţean 23,03% din voturi, iar Nelu Tătaru, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, s-a clasat pe locul al doilea cu un scor de 25,26%.

Nelu Tătaru este vicepreședinte PNL pentru regiunea nord-est, iar conform informațiilor Digi24, se regăsea pe listele PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nelu Tătaru a fost demis de la șefia PNL Vaslui și scos de pe listele pentru parlamentare. Ciucă: „Nu are cum să mai rămână candidat”

Mită record în Rusia: Un fost anchetator a fost condamnat la închisoare pentru că a primit șpagă de 73 milioane de dolari

Şeful Biroului pentru Imigrări Ialomiţa, reţinut de DNA pentru luare de mită. Cerea șpăgi uriașe pentru muncitorii străini

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a fost achitat în dosarul în care era acuzat că a luat mită de 800.000 de euro

Partenerii noștri