Video Nelu Tătaru, despre cazul femeii de 39 de ani care a murit din cauza COVID-19: Această boală există şi poate ucide şi persoane tinere
Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală - COVID-19 - există, este una periculoasă şi că noul coronavirus are o virulenţă crescută, care poate afecta şi ucide chiar şi persoane tinere, care nu au comorbidităţi, a declarat, la Digi 24, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, referindu-se la cazul tragic al femeii de 39 de ani care a murit din cauza acestei boli.
„Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze - una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces”, a spus Tătaru.
Nelu Tătaru este cercetat penal într-un dosar de luare de mită. Procurorii DNA fac percheziții la cabinetul medicului
Procurorii DNA fac percheziții în cabinetul lui Nelu Tătaru de la Spitalul din Huși
Comisia juridică a decis ridicarea imunității parlamentare pentru Nelu Tătaru. „Nu am atins niciun ban”
Primul vot pentru imunitatea lui Nelu Tătaru. Cazul este dezbătut în Comisia juridică
Nelu Tătaru, declarații la ieșirea de la DNA Iași. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că a luat mită
Rafila: Valul 7 al pandemiei, posibil la toamnă
Ce e nou în valul 6 al pandemiei
Cum am putea scăpa de pandemie?
Ar putea aduce varianta Omicron sfârșitul pandemiei?
Ministrul a spus că „există modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi” şi că această boală poate fi, astfel, mortală.
„Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că această boală este periculoasă, că acest virus are o virulenţă crescută. Există şi modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi. Poate fi şi mortală”.
„Această boală nu poate fi negată, avem peste 1.600 de decese până în prezent. Avem 18 decese din rândul cadrelor medicale şi peste 3.200 de persoane din personalul medical infectate. Aş îndruma pe cei care nu recunoşteau sau făceau vâlvă că un guvern sau o ţară a inventat ceva din interes politic, să-şi revină”.
Ministrul Sănătăţii a precizat că, în prezent, „suntem încă într-un moment pandemic, avem o creştere progresivă a cazurilor noi”.
Editor web: M.L.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News