Live

Video Momentul în care un urs a încercat să atace un om în Bușteni. Acesta a fost salvat de câinele său

Data actualizării: Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Imagini incredibile pe străzile din Bușteni, unde un bărbat care ieșise seara să își plimbe câinele s-a întânit cu o ursoaică și doi pui. La un moment dat, animalul sălbatic a început să se repeadă spre bărbat, însă acesta a fost salvat de animalul său de companie.  

Un bărbat a ieșit la plimbare pe străzile din Bușteni să își plimbe câinele, moment în care s-a întânit cu o ursoaică și doi pui. Câinele a pus sălbăticiunea pe fugă, iar astfel bărbatul a scăpat de atac.

Imaginile au apărut după ce în urmă cu două zile, un alt urs a fost filmat în zona orașului Bușteni. Acesta avea în gură o pungă și fugea pe străzi. O mașină de jandarmi îl urmărea, în încercarea de a îl alunga pe urs înapoi în pădure, departe de localnici.

Prezența urșilor în zonele locuite de oameni a devenit din ce în ce mai accentuată, animalele sălbatice căutând mâncare. De asemenea, a crescut și riscul de a vedea un urs în timpul drumețiilor montane, astfel că sunt recomandate câteva măsuri de protecție înainte de a merge pe trasee montane. 

Recomandări în cazul întâlnirii cu animalele sălbatice

  • Faceţi-vă cunoscut: vorbiţi într-o voce calmă şi fermă pentru a-i semnala ursului prezenţa umană.
  • Nu faceţi contact vizual direct: urşii pot percepe contactul vizual direct ca pe o ameninţare.
  • Retrageţi-vă încet: faceţi paşi înapoi lent, fără să vă întoarceţi spatele ursului.
  • Folosiţi un spray de urs: dacă aveţi un spray de urs, fiţi pregătiţi să-l folosiţi, dar doar ca ultimă soluţie.
  • Evitaţi zonele cu hrană: nu lăsaţi alimente sau resturi în zona de camping, deoarece acestea pot atrage urşii”, 

„Este crucial să fim bine pregătiţi şi să respectăm măsurile de siguranţă pentru a preveni întâlnirile periculoase cu urşii. Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo Braşov recomandă tuturor turiştilor să se informeze temeinic înainte de a pleca pe traseele montane şi să se asigure că sunt echipaţi corespunzător. Siguranţa pe munte depinde nu doar de experienţă, ci şi de respectarea acestor recomandări esenţiale”, precizează oficialii Salvamont Braşov. 

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doroftei n-a avut de ales după ce a fost numit ”cerșetor”: ”Barbut nu știu, poker nu știu. Au fost zile în care nu mâncam”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Inconștiență pe Transfăgărășan: Un bărbat cu un copil în brațe s-a apropiat de urs și i-a înjurat pe pădurari că nu a putut face poze

Urșii cerșetori de pe Transfăgărășan vor fi relocați. Fechet: „Când nu va mai avea cine să-i hrănească, vor ataca gospodăriile”

Premieră în Oradea: câine încredințat în instanță. Avocat: „Ne orientăm spre stăpânul care se ocupă. Nu îl punem să vedem la cine fuge”

Turiştii care hrănesc urşii pe Transfăgărăşan vor fi amendaţi de două ori. Ce anunță Agenția de Mediu

Partenerii noștri