Live

Moderna anunță că doza booster a vaccinului său crește protecţia împotriva variantei Omicron

Data publicării:
Vaccinul Moderna este produs după tehnologia ARN mesager. Foto: Profimedia Images

Compania farmaceutică Moderna a anunțat luni, în urma unor teste de laborator, că doza 3 de vaccin anti-COVID (doza booster) sporeşte de zeci de ori nivelul anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron.

Doza booster autorizată de Moderna - o jumătate din doza normală de 100 µg - duce la creșterea de 37 de ori a nivelului anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron, a precizat compania într-un comunicat remis luni.

O doză booster întreagă, 100 µg, crește nivelul anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron de aproximativ 83 de ori.

Moderna a precizat că este vorba de o variantă a virusului „îngrijorătoare pentru toţi” şi „înalt contagioasă”, dar a subliniat că doza booster a vaccinului său duce la creşterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori şi că lucrează deja la o doză de ranfort specifică împotriva acestei variante.

Compania a asigurat că, în faţa complexităţii dezvoltării unui nou vaccin, îşi va axa eforturile „pe termen scurt” pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului său original.

În perspectivă şi în faţa vitezei de transmitere a noii variante, compania a precizat că va continua să lucreze la un vaccin specific împotriva Omicron şi că speră să desfăşoare teste clinice la începutul anului viitor.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După 1.930 de zile de muncă și un miliard de euro cheltuit pentru o ”bijuterie”, au primit o mare lovitură din partea instanței

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Autoritatea sanitară americană FDA a autorizat o versiune actualizată de vaccinuri anti-COVID-19

Tribunalul General al UE condamnă Comisia Europeană pentru lipsă de transparență la achiziţia de vaccinuri anti-COVID

Testarea unui vaccin combinat Covid-gripă arată „rezultate revoluționare”

Comisia Europeană va propune achiziții militare comune, după modelul procedurii folosite în cazul vaccinurilor COVID-19

Partenerii noștri