Live

Exclusiv Mircea Geoană susține că lucrarea sa de doctorat e 0,84% plagiat. „Au măsurat-o patru softuri"

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Foto: Profimedia Images

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat la emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24 că procentul de similitudine obținut după ce a verificat lucrarea sa de doctorat este de 0,84%. Mircea Geoană spune că a muncit serios la teza sa de doctorat susținută în urmă cu 20 de ani, și dă de înțeles că acum ar fi vorba de atacuri politice.

Secretarul general adjunct al NATO spune că a obținut un procent mic de similitudine după ce și-a verificat teza de doctorat și neagă că ar fi plagiat. 

„Eu spun românilor în general, 0,84% pe patru softuri este în zona de plagiat dintr-o teză de acum 20 de ani de zile. Asta spune totul, în rest ține de cum împachetezi și cum vrei să comunici.

Geoană spune că verificările le-a făcut  atât el, cât și unii profesori.

„Le-am făcut și eu pentru că în clipa în care se interesează cineva, am avut și eu curiozitatea. Dar și mulți profesori au făcut verificări. Au măsurat lucrarea în patru softuri. Dacă este e o problemă, înseamnă că discutăm de altceva”.

El afirmă că e ciudat că aceste acuzații vin în anul alegerilor. 

„E o teză de 20 de ani. Nimic nu mă surprinde în această campanie concertată împotriva mea, are un singur scop, să oprească un independent să ajungă unde vor românii. Nu acuz pe nimeni de rea intenție, spun doar că e puțin ciudat că o teză de acum 20 de ani devine un subiect. E o teză făcută pe bune, muncită serios”, a adăugat Mircea Geoană.

Emilia Șercan l-a acuzat pe Mircea Geoană că ar fi plagiat în teza sa de doctorat, susținută  în urmă cu aproape 20 de ani, la ASE București. Mai exact jurnalista spune că secretarul adjunct al NATO ar fi tradus zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush și nu a citat lucrările și nici nu le-a trecut la bibliografie.

Editor : D.U.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce a spus Nicușor Dan când a fost întrebat dacă va semna pentru candidatura lui Mircea Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi

Geoană a trezit fiara. De ce îl poate bate Băsescu și a treia oară

Cum vrea Geoană să-l numească pe viitorul premier, dacă ajunge președinte. Contractul pe care acesta l-ar semna

Pe cine ar prefera Geoană ca rival, dacă ajunge în turul al doilea al prezidențialelor. „Cu Ciolacu ar fi mai comod”

Partenerii noștri