Ministrul Mediului, după ce un pădurar a fost bătut și a ajuns la spital: Hoții de lemne au demonstrat că nu au nicio limită
Ministrul mediului, Tánczos Barna, a reacționat după ce un pădurar din Dâmbovița a fost bătut chiar în curtea casei sale de mai mulți bărbați pe care i-a prins că furau lemne. Hoții „nu au nicio limită”, spune ministrul, care a cerut majorarea pedepselor pentru agresiuni împotriva personalului silvic.
„Din nefericire, încă mai întâlnim în România cazuri de violență împotriva celor care își fac datoria și apară pădurea. S-a întâmplat în Biciurești, județul Dâmbovița. Un pădurar care a surprins hoții de lemne asupra faptului a fost atacat de aceștia chiar în curtea casei lui. Atât el cât și soția au fost agresați, pădurarul aflandu-se acum, cu răni importante, la spitalul din Târgoviște”, arată ministrul într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.
„Cazul de la Dâmbovița este cu atât mai grav cu cât hoții de lemne au demonstrat că nu au nicio limită, au acționat în grup și au atacat chiar și familia pădurarului. Condamn cu fermitate acest tip de acte care depășesc orice limită a umanității și a rațiunii și voi urmări cu mare atenție ancheta organelor abilitate pentru că vreau să fiu sigur că toți cei care au atacat pădurarul din Dâmbovița, pentru simpul fapt că și-a facut datoria, vor primi pedepsele meritate”, a continuat Barna.
„Tocmai pentru a combate acest tip de agresiuni asupra pădurarilor care își fac datoria chiar cu prețul vieții am a depus, în Parlament, în calitate de senator, un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite. Vrem astfel să ne asigurăm că personalul silvic, aflat zi și noapte în lupta cu hoții de lemne, va beneficia de statutul și de protecția pe care, iată, o merită cu adevărat”, a mai spus ministrul.
„Vreau să îi mulțumesc public acestui pădurar, dar și tututor colegilor săi care sunt în prima linie a luptei cu hoții de lemne, pentru că apără pădurea și își fac cu adevarat meseria, chiar dacă sunt amenintați de răufacatori, iar viața, de multe ori, le este pusă în pericol, a adăugat el.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News