Medicul Molnar Geza: Este un haos general în percepția stării epidemice atât la nivel de populație cât și la mulți decidenți
"Este un haos general în percepția stării epidemice atât la nivel de populație cât și, din păcate, la foarte mulți decidenți", a descris profesorul Molnar Geza actuala situație din România, privind numărul mare de cazuri de infectări cu coronavirus.
Rafila: Valul 7 al pandemiei, posibil la toamnă
Ce e nou în valul 6 al pandemiei
Cum am putea scăpa de pandemie?
Ar putea aduce varianta Omicron sfârșitul pandemiei?
Spitalul Universitar București, sufocat de numărul mare de pacienți: „E groaznic, e groaznic ce e aici”
OMS: Vaccinarea a 70 la sută din populația României, posibilă abia în 31 de luni
România, prima în lume la decese COVID
Șeful ISU Timiș, nevaccinat, a făcut COVID și are plămânii afectați
Scene dramatice în spitalele COVID din România
"Pot să zic că este un haos general în percepția stării epidemice atât la nivel de populație cât și, din păcate, la foarte mulți decidenți. Acest lucru se datorează revenirii agresive de-a dreptul a amenințărilor administrative care uneori frizează chiar și o dictatură și un război psihologic cu cifre care nu spun prea multe. Ați amintit că sunt peste 1200, 1400 (n.r. de cazuri), dar acesta este adevărul unei evoluții a stării epidemice în cadrul pandemiei de coronavirus.
Din păcate, acestea accentuează aderența populației față de măsurile minim necesare și de comportament care sunt absolut necesare și binevenite în etapa actuală. Mă întristează că o patologie medicală, care evoluează în cadrul pandemiei, este foarte abil și treptat scoasă din ce în ce mai mult din gestionarea faptică a serviciilor profesionale medicale. (...)".
Peste o lună, în România ar putea fi peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, dacă tendința actuală se menține, este prognoza îngrijorătoare a specialiștilor în sănătate publică.
Profesorul Molnar Geza a declarat referitor la studiul respectiv că "s-a atribuit INSP, dar nu este vorba de acest lucru, pe prima pagină autorii accentuează că este un grant de cercetare și nu este părerea generală a INSP, dar cu toate acestea, apreciez foarte mult efortul colegilor pentru această evaluare și chiar dacă unele cifre și unele prognoze le consider exagerate este foarte binevenit că și la noi în țară se fac lucrări complexe sub acest aspect și nu întotdeauna așteptăm de la alții că să ne calculeze ratele și morbiditățile".
Editor: Cristina Iancu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News