Medicul Emilian Imbri: Avem locuri libere în spital. Ceva se întâmplă în bine, sper să nu fie semnul unui tsunami
În timp ce numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 pare în scădere în România, rămân foarte mulți pacienți internați la Terapie Intensivă. Duminică au fost raportați 1.020, din nou în creștere după ce vineri numărul celor cu forme grave scăzuse sub o mie. Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeș" din București spune că, în timp ce secțiile ATI rămân pline, s-a redus presiunea pe celelalte zone în care sunt tratați bolnavii de Covid-19.
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Cât câștigă asistentele și infirmierele
Pacienţi trimişi la cabinete private pentru că medicii nu vor să lucreze în ambulatoriu
Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Deși este puțin probabil, a fi pregătit e obligatoriu
Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeș", București: "Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital nu vorbesc de ATI ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut
Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare.
Avem două paturi libere la ATI, ceea ce n-a mai fost demult. Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce să se întâmple asta. Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi. Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare.
Nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite cazurile pozitive. Eu zic că e un semn bun".
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News