Medic: Suntem pe un platou, dar drame și pierderi vor mai fi, chiar dacă numărul de infectări va scădea
Chiar dacă numărul de infectări cu COVID-19 a ajuns la un platou în ultimele zile, la spital vor ajunge în continuare pacienți în stare gravă, mai ales din rândul celor care se tratează acasă, cu medicamente despre care au citit pe internet, spune medicul Emilian Imbri, expert în sănătate.
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Cazul băiatului mort în Spitalul din Târgu-Jiu: Noi informații contrazic apărarea chirurgului de gardă
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Plan de urgență în caz de cutremur, în spitale și primării
Un motociclist din Târgu Jiu a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o mașină
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
18 turiști cazați la un hotel din Olimp au ajuns la spital
Scandal într-un spital din București: două familii s-au bătut în stradă și au continuat apoi la camera de gardă
„Din ce s-a văzut în ultimele zile se pare că ne situăm pe un platou. Ne costă mult însă lucrul ăsta, pentru că zilnic sunt peste 400 de decese”, a spus Imbri.
„Vom merge o perioadă - o săptămână, două, mai liniștit fără să mai urcăm, sper, deși vin din urmă niște persoane care vor fi depistate pozitiv de la evenimentele care au mai avut loc între timp. Și masca, și depărtarea și vaccinarea din plin din ultima vreme își vor arăta rezultatele în 2 săptămâni. Acum suntem pe un platou, evident, pentru că e a cincea sau a șaseaa zi când n-am mai avut salturi”, a explicat el.
„Dacă platoul rămâne platou, în curând începem să scădem. Presiunea pe spitale este însă aceeași și, deși vom începe să scădem, gravitatea cazurilor se va păstra și un număr mare din cei care rămân în spitale și care vor mai veni în spitale se vor agrava și vor trebui să ajungă la tratamente mai dure și în final să ajungă în ATI. Drame și pierderi vor mai fi, chiar dacă numărul de infectări va scădea”, a adăugat medicul.
Imbri face un apel la oameni testați pozitiv cu COVID să nu se trateze acasă cu scheme de tratament găsite pe internet, pentru că unele medicamente le pot afecta organe ca ficatul și pancreasul.
„Am senzația că oamenilor nu le e frică de spital, ci de doctori, pentru că doctorii nu cad la învoieli, nu negociază cum și-ar dori pacientul. Când medicul cedează și îi oferă pacientului Tocilizumab și muștar, că așa vrea pacientul, ăla nu mai e doctor. Medicul explică de ce nu îi dă și muștar la Tocilizumab. Își face schema de tratament pe care o adaptează la pacient. El înțelege pacientul, știe structura lui, știe bolile și atunci se adaptează”, a explicat Imbri.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News