Live

Video Măsuri de ajutor pentru fermierii afectaţi de restricţiile anti-COVID. Declaraţia ministrului Agriculturii

Data publicării:
Adrian Oros, ministrul interimar al Agriculturii Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Termenul de depunere a cererilor unice de plată pentru fermierii afectaţi de restricţiile de circulaţie se prelungeşte până la 15 iunie 2020, anunţă ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Ministrul a precizat, de asemenea, că procedura de depunere a acestor cereri a fost simplificată şi că ele pot fi depuse online. Ministrul a mai anunţat şi că au fost negociate credite cu băncile pe care fermierii interesaţi le pot accesa.

„Guvernul a adoptat, în această seară, o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungeşte termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020. Asta pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de restricţiile de circulaţie şi de respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID. De asemenea, am simplificat foarte mult procedurile de depunere a acestor cereri: ele se fac online, iar adeverinţele de la primării se obţin direct de către centrele noastre APIA.

O altă măsură este aceea că din 15 mai, prin APIA, eliberăm adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată. Pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activităţi curente. Am negociat, prin APIA, cu instituţiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obţină o valoare a creditului de până la 55% din valoarea subvenţiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR + maxim 2%. Convenţiile cu instituţiile bancare se află pe site-ul APIA, pentru cei interesaţi”, a spus ministrul Agriculturii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Decizie disperată printre crescători: din cauza secetei, oamenii își vând animalele pe capete. „Nu s-au făcut cerealele, o ducem rău”

Criză de specialiști în agricultură. Soluția găsită de antreprenori și ce salarii le propun viitorilor lor colegi: „Credem în tineri”

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să-și vândă produsele la poartă, obligați să se înregistreze la DSV

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Partenerii noștri