Live

Mărturia unui salvator, la un an de la tragedia din Crevedia: „Ne-a luat pe toți, flăcările ne-au cuprins. Urmele se mai văd”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: IGSU

Cei care au fost răniți în exploziile de la Crevedia duc și astăzi o luptă pentru a avea o viață normală. Cristian este unul dintre cei care au făcut parte din echipele de salvatori. A avut arsuri pe jumătate din corp și a stat mai bine de două luni departe de familie, internat într-un spital din Italia. Astăzi, la un an de la tragedie, povesteste filmul acelei nopți tragice, pe care spune că îl vede permanenet în fața ochilor.

Cristian: Lucrez la o unitate pe partea de distribuție de apă și am avut un rol de salvator, alături de colegul meu, cot la cot cu pompierii. Ne-a luat pe toți care eram acolo, aproape, departe, ne-a aruncat, flăcările ne-au cuprins. Urmele se mai văd. La un an de zile, starea mea de sănătate este foarte gravă. Mai este afectat aparatul respirator.

Următoarele 70 de zile după explozie, Cristian a fost internat în Italia. Au fost luni cruciale pentru el, pentru că a avut arsuri pe aproape jumătate din corp.

Cristian: Pompierii erau răspândiți peste tot să stingă tot ce ardea, pentru ardea foarte mult.

Reporter: Ați fost ars pe brațe?

Cristian: Pe tot corpul, pe partea din spate, brațe, cap, în proporție de 45%. Eu nu pot să uit privirile lor sfidătoare cu care m-au întâmpinat. Cum pot acești oameni să ne conducă? Cum pot acești patroni care funcționau ilegal să fie liberi?

Experții au dezvăluit cauza exploziei: Un nor de gaze se formase deasupra stației GPL

Raportul Institutului Național pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă arată că deasupra stației GPL de la Crevedia s-a format un nor de gaze de aproximativ 40 de metri. Explozia ar fi putut să fie provocată de o scânteie, o sursă de foc sau chiar și de o țigară aprinsă.

În urma exploziei de la finalul lunii august, de anul trecut, șase persoane au murit, iar alte 50 au ajuns la spital în stare gravă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la scurt timp după tragedie că firma ale cărei rezervoare de GPL au explodat nu mai funcționa, „clar că nu mai avea avize sau autorizație”.

„Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact”, a spus Raed Arafat.

Primarul din Crevedia a susținut că locul exploziei era „mai degrabă un depozit GPL”, pentru că activitatea de vânzare de carburanți către oameni a fost suspendată.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Jon Bon Jovi, erou: legenda rock a salvat o femeie de la sinucidere în Nashville. Imaginile au fost surprinse de o cameră video

GALERIE FOTO. Sute de morţi şi milioane de sinistraţi în urma inundaţiilor din Africa Centrală şi de Vest

Accident grav pe DN 2B: Două persoane au murit, iar şase au fost rănite. Traficul este blocat

Nou atac rusesc asupra orașului Harkov: Cel puţin cinci morţi, inclusiv un copil, şi peste 40 de răniţi

Partenerii noștri