Live

Video Marcel Ciolacu și-a lansat oficial candidatura la alegerile prezidenţiale

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu își prezintă duminică, la Palatul Parlamentului, Proiectul pentru România. Sursa foto: INQUAM Photos/ Casian Mitu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a lansat oficial candidatura la alegerile prezidențiale. Acesta și-a prezentat duminică, la Palatul Parlamentului, Proiectul pentru România.

PSD a organizat, duminică, de la ora 11.00, evenimentul de lansare a Proiectului de ţară al lui Marcel Ciolacu, candidatul formaţiunii la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

Marcel Ciolacu propune un plan de investiții publice de 155 de miliarde de euro

UPDATE 14:40 Candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, premierul Marcel Ciolacu, şi-a lansat duminică proiectului de ţară, anunţând că propune un plan de investiţii publice de 155 de miliarde de euro în următorii cinci ani, în domenii precum infrastructură, educaţie, sănătate, tehnologie, agricultură şi industrii competitive, scrie Agerpres.

„Candidez la preşedinţie pentru că iubesc România şi cred în potenţialul ţării şi mai ales cred că avem o şansă istorică în faţă. În următorii cinci ani, putem fi a zecea economie a Uniunii Europene. Şi acesta trebuie să fie obiectivul nostru strategic. Pentru asta nu avem timp de pierdut, trebuie să începem de acum să construim o economie puternică, pentru că economia este temelia oricărui stat sigur şi prosper. Fără o economie puternică nu putem vorbi nici de venituri mai mari, nici de servicii de sănătate şi educaţie de calitate, mai ales, şi nici de bani pentru sport. În plus, doar printr-o economie consolidată putem ajunge la masa deciziilor pe plan extern”, a spus liderul PSD, în cadrul evenimentului desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a propus un set de priorităţi naţionale cu cinci obiective

UPDATE 14:00 Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat, duminică, la evenimentul de lansare oficială a candidaturii sale la Preşedinţia României, că are un plan pentru dezvoltarea României şi propune un set de priorităţi naţionale cu cinci obiective, scrie News.ro. Acestea sunt: creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare, reindustrializarea ţării, finalizarea autostrăzilor, şanse egale la educaţie şi sănătate, respect pentru românii din Diaspora. De asemenea, Ciolacu a adăugat că îşi mai propune protejarea tinerilor de consumul de droguri şi stoparea declinului demografic.

„Eu cred că următorii cinci ani sunt vitali pentru dezvoltarea României. De aceea, îmi propun un parteneriat real între Preşedinte şi Guvern pentru a întări economia. Voi fi acolo unde oamenii au nevoie.

În acest sens, am pregătit acest plan pentru România. Un set de priorităţi naţionale cu cinci obiective fundamentale: creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare, reindustrializarea ţării, finalizarea autostrăzilor, şanse egale la educaţie şi sănătate, respect pentru românii din Diaspora.

În egală măsură, acest plan abordează şi teme fundamentale pentru a putea construi un viitor mai sigur al naţiunii noastre: protejarea tinerilor de consumul de droguri şi stoparea declinului demografic”, a transmis, duminică, Marcel Ciolacu, în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii.

El a precizat că îi va aduce lângă el pe toţi cei care pot contribui la realizarea acestui plan, indiferent de apartenenţa lor politică sau ideologică. Totodată, Marcel Ciolacu a prezentat şi câteva măsuri adoptate de când este premier.

„Am crescut veniturile românilor, pensiile şi salariul minim. Am protejat populaţia şi economia, plafonând preţurile la energie şi alimentele de bază. Am investit miliarde de euro şi am creat 500 de mii de noi locuri de muncă. Am început să unim regiunile ţării prin autostrăzi.

În următorii ani însă, trebuie să facem o transformare profundă: să trecem de la o economie bazată pe consum din import la o economie care creşte prin investiţii în industrie, producţie internă şi export”, a explicat preşedintele PSD.

El propune un plan de investiţii publice de 155 de miliarde de euro şi a anunţat că cea mai mare miză o reprezintă reindustrializarea României.

„Şi pentru asta - propun un plan de investiţii publice de 155 de miliarde de euro în următorii 5 ani! Investiţii în infrastructură, educaţie, sănătate, tehnologie, agricultură şi industrii competitive.

Însă, cea mai mare miză este reindustrializarea ţării. Cu investiţii de peste 10 miliarde de euro anual în industrie, vom putea produce în ţară tot ce este esenţial pentru economia naţională”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Știrea inițială

Conform datelor transmise de organizatori, evenimentul va fi deschis de Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. Vor mai lua cuvântul oameni de afaceri, sindicalişti, sportivi şi activişti de mediu, scrie News.ro.

La final, Marcel Ciolacu îşi va prezenta viziunea pentru România. Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 24 noiembrie.

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elon Musk va dona zilnic câte 1 milion de dolari până la alegerile prezidenţiale din SUA celor care semnează o petiție. „Cu plăcere”

Elena Lasconi: Geoană se dă independent, dar știe foarte bine drumul către Moscova. Ce spune despre Ciucă și Ciolacu

Câciu spune că liberalii sunt „parte a succesului sau eșecului” economic. Ce a spus de Câțu și Boc, cel din urmă premier în 2010

Cum sună întrebarea pe care PSD vrea să o adauge la referendumul lui Nicușor Dan

Partenerii noștri