Live

Marcel Ciolacu, despre sutele de modificări la Codul Fiscal: Nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu, despre modificările aduse Codului Fiscal de-a lungul timpului. Sursa foto: Profimedia Images

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri, despre sutele de modificări aduse Codului Fiscal de-a lungul timpului, prin legi sau ordonanțe de urgență. În opinia șefului Guvernului, acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, "pentru că trebuie să fim predictibili".

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu poate lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. Șeful Guvernului a precizat că vorbim de nişte măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală, care în opinia sa trebuie dată cu un an înainte să fie pusă în aplicare.

”Noi avem o situaţie excepţională şi trebuia să luăm nişte măsuri excepţionale”, a explicat premierul. El a arătat că sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă şi ”nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa”.

”Dacă avem recomandări de la fondurile internaţionale fiscale, putem lua anumite măsuri, nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. De aceea am încercat prin aceste dialoguri, cu toată lumea, să vedem care intră în aplicare din octombrie, care din ianuarie. Repet, vorbim de nişte măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală, Reforma fiscală, cu adevărat e clar că trebuie dată, din punctul meu de vedere, într-adevăr cu un an înainte să fie pusă în aplicare. Dar noi avem o situaţie excepţională şi trebuia să luăm nişte măsuri excepţionale”, a spus premierul despre pachetul de măsuri cu care îşi va asuma răspunderea în Parlament.

Codul Fiscal, modificat de sute de ori

Marcel Ciolacu a arătat că ”sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă”.

”Nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa. Nicio ţară normală la cap nu poate continua cu excepţii fiscale îngropând ţara. Avem cele mai mici venituri la construcţia PIB-ului din UE, avem zeci şi sute de facilităţi fiscale dar avem în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la aşteptările excepţiilor, fiindcă excepţiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună şi o respectare a legii mai bună. Ai de fapt cele mai mici venituri şi cea mai mare evaziune. Nu se poate continua aşa”, a arătat şeful Executivului.

Guvernul Ciolacu se reuneşte miercuri, de la ora 17.00, în şedinţă pentru Legea privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, care va fi discutată în primă lectură. Potrivit calculelor coaliţiei, săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, premierul vreau să vină în faţa Legislativului pentru a-şi asuma răspunderea asupra legii.

Declarațiile premierului Marcel Ciolacu au fost făcute în aceeași zi în care Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență care, odată adoptat, ar permite introducerea de impozite și taxe noi, dar și majorarea celor existente, fără să mai fie nevoie de așteptarea perioadei de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial - detalii AICI. 

Editor : C.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump amenință că va cere restituirea Canalului Panama. „Această escrocherie se va opri imediat”

Trump amenință UE cu taxe, dacă nu cumpără mai mult petrol și gaze din SUA. Cât importă europenii de la americani

Grecia va elimina comisioanele și tarifele bancare pentru unele tranzacții cu amănuntul, pentru atenuarea efectelor crizei

ANAF dezminte un fake news privind taxa de 10% pe banii din conturile bancare ale românilor

Partenerii noștri