Live

MApN anunţă exerciţiu de mobilizare în Buzău şi Ialomiţa. „Cetăţenii din rezerva armatei vor fi convocaţi la unităţile militare”

Data publicării:
Rezerviști ai armatei române la exercițiul de mobilizare MOBEX. Foto: Inquam Photos/George Călin

Statul Major al Apărării organizează, în perioada 14 - 18 octombrie 2024, în judeţele Buzău şi Ialomiţa, exerciţiul de antrenament pentru evaluarea rezervei, MOBEX BZ-IL-24, anunță Ministerul Apărării Naționale.

„Aceste exerciţii se planifică şi se organizează periodic, în scopul evaluării nivelului de completare cu personal şi tehnică a unităţilor, precum şi pentru realizare coeziunii acţionale între militarii în activitate şi rezervişti. În anul 2024, s-au mai desfăşurat exerciţii de mobilizare a rezerviştilor în luna aprilie, în judeţele Brăila şi Galaţi, precum şi în luna septembrie, în judeţele Prahova şi Dâmboviţa”, a transmis Ministerul Apărării luni, într-un comunicat.

La exerciţiul MOBEX BZ-IL-24 vor fi antrenate şi autorităţile locale, instituţiile publice şi operatorii economici din judeţul Buzău, cu sarcini în domeniul pregătirii economiei şi teritoriului pentru apărare.

„Totodată, cetăţenii din rezerva armatei cu domiciliul în judeţele Buzău şi Ialomiţa vor fi convocaţi la unităţile militare unde sunt repartizaţi, pentru executarea unor activităţi specifice de pregătire. Menţionăm faptul că un exerciţiu asemănător s-a mai desfăşurat în judeţul Buzău în anul 2014, iar în judeţul Ialomiţa în anul 2012”, a mai transmis ministerul.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

David Schumacher a răbufnit la adresa mamei sale: ”O rușine absolută! L-a lovit pe tatăl meu fără oprire”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ploi torențiale în mai multe județe, în această seară. Alertă de cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din Constanța

Şeful Biroului pentru Imigrări Ialomiţa, reţinut de DNA pentru luare de mită. Cerea șpăgi uriașe pentru muncitorii străini

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Alți peste 70 de români au fost aduși din Liban în țară, cu o aeronavă a MApN

Partenerii noștri