Live

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța

Data publicării:
Ministerul Afacerilor Externe. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că sindicatele reunite ale lucrătorilor au lansat apeluri la mobilizări în vederea unei greve la nivel naţional începând de luni, ora 19,00, până miercuri, ora 08,00, pentru abrogarea reformei pensiilor şi creşterea salariilor, potrivit Agerpres. 

Detalii privind circulaţia trenurilor naţionale (TGV, Ouigo) şi locale (TER, Intercites, Transilien) vor fi disponibile cu 24 până la 48 de ore înainte, pe pagina de internet www.sncf-connect.com.

Transportul public urban ar putea fi, de asemenea, perturbat.

Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte paginile de internet ale reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului şi regiei autonome de transporturi pariziene - RATP: www.ratp.fr.

Informaţii privind circulaţia unor linii de autobuze, tramvaie, metrouri, precum şi pentru RER vor fi disponibile cu 24 până la 48 de ore în avans.

USACgt şi sindicatul Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile (DGAC) au lansat un apel la mobilizare, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. În cazul unui impact asupra traficului, DGAC ar putea solicita companiilor aeriene reducerea traficului, comunicarea urmând să se facă cu 24 de ore până la 48 de ore înainte de grevă. Pasagerii vor fi anunţaţi de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS.

Detalii privind zborurile sunt disponibile pe pagina de internet www.parisaeroport.fr.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet paris.mae.ro, cgparis.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro şi www.mae.ro.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noul ministrul de interne din Franța vrea un referendum pe tema imigraţiei. „Fenomenul a bulversat cel mai mult societatea franceză”

Marine Le Pen și alți șefi ai RN se vor prezenta în fața judecătorilor, în procesul de delapidare a fondurilor PE

Franța vrea să crească impozitele pentru a reduce deficitul bugetar

Guvernul Italiei ia în calcul castrarea chimică a violatorilor. Ce țară din Europa mai aplică această măsură

Partenerii noștri