Localnicii dintr-o comună din Gorj sunt îndemnați să-și toarne vecinii care risipesc sau fură apă. Primarul le promite recompense
Într-o comună din Gorj, primarul caută soluții ca să oprească risipa și furtul de apă. Edilul a anunțat că așteaptă informații despre localnicii care folosesc apa din rețeaua publică pentru a-și uda grădinile și promite recompense în schimbul informațiilor. El a mai descoperit că în comună se fură apa și anunță că vinovații vor fi debranșați și dați pe mâna poliției.
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Asfaltare blocată într-o comună din Gorj, din cauza unei erori într-o hârtie
Au testat țeava de gaz cu bricheta. Ce s-a întâmplat
Clădirile avariate de cutremurele din Gorj, cu probleme și după mai bine de un an. Școala dintr-o comună, închisă
Recoltă record la cartoful dulce, cultivat în sudul României
Sezonul pepenilor s-a prelungit, în special în vestul țării
Seceta a afectat producția de castane românești
Membrii unui echipaj de pe ambulanță din Gorj au luat o pauză în timpul unei misiuni de urgență. Motivul ireal pe care l-au invocat
Un motociclist din Târgu Jiu a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o mașină
Florinel Țuilă, primarul din Cătunele, a declarat la Digi24 că aceste probleme sunt vechi în localitate.
"În fiecare an, în perioadă de caniculă, comuna rămâne fără apă potabilă în zonele mai înalte. Atunci facem un calcul la apometrul principal, la ieșirea din rețea, comparativ cu însumarea apometrelor oamenilor și ne-am dat seama că se fură apă din rețea. Se fură până la 20% vara.
Sunt tot felul de metode de furt - au făcut branșamente clandestin, fie opresc apometrul pe perioada cât udă grădinile", a declarat primarul.
El a spus că anul trecut au fost descoperite persoane care furau apă și că au fost debranșate temporar, până și-au plătit datoriile.
"Acum lucrăm la un program de livrare a apei pentru oameni și vrem să introducem clauze ca cei surprinși să nu mai aibă acces la rețea", a spus edilul.
Florinel Țuilă a afirmat că după mesajul pe care l-a dat, s-a constatat că bazinele de apă au putut fi reîncărcate până la capacitatea maximă, ceea ce nu se mai întâmplase de câteva săptămâni.
"Am primit și câteva telefoane. Reprezentanți de la primărie au patrulat în zonele unde s-a știut că se fură apă și acum lucrurile merg mai bine", a adăugat edilul.
El a menționat că încă nu a fost stabilit care vor fi recompensele, dar probabil e vorba de facilități: "Mă gândesc la o recompensă personală".
Edilul a afirmat că oamenii pot lua apă din fântânile publice săpate de primărie, iar pentru agricultură exista posibilitatea de a folosi apă din râul Motru sau pârâul din apropierea localității.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News