Live

VIDEO. Ce spune judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș despre acuzațiile că ar fi ajutat interlopi în schimbul mitei

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș de la Tribunalul Bucureşti a fost plasată în arest la domiciliu. Aceasta este acuzată că a primit 50.000 de euro mită pentru a elibera din arest suspecţi de tentativă de omor. Ulterior, le-ar fi dat aceloraşi persoane condamnări cu suspendare, spun procurorii DNA.

„Sunt nevinovată. Am fost un judecător corect, de 23 de ani şi jumătate activez în sistem. Nu am avut probleme nicidoată”, a declarat Elena Burlan-Pușcaș.

Procurorii anticorupţie sunt de altă părere şi o acuză pe judecătoare că a primit bani pentru a da sentinţe favorabile.

„În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Elena Burlan-Pușcaș a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro. Banii respectivi au fost primiți de magistrat pentru a dispune față de cei doi inculpați cercetați pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a și întâmplat”, arată DNA.

„Un condamnat a făcut un denunţ ca să îşi uşureze situaţia, eu nu am ştiut. A pretins că a luat bani în 2009 de la nişte ţigani dintr-un clan ca să-mi dea mie să... nu ştiu ce să fac cu ei, în condiţiile în care eu am dat o pedeapsă cu supendare”, a explicat în fața jurnaliștilor judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș.

Procurorii spun că soluţiile blânde date de judecătoare au fost, de fiecare dată, desfiinţate de magistraţii de la instanţele superioare. De exemplu, inculpaţii acuzaţi de tentativă de omor, cărora Elena Burlan Puşcas le-a dat pedepse cu suspendare, au fost ulterior condamnaţi la 9 ani de închisoare.

„Dacă cineva a luat bani, aceea nu a am fost eu. Nu sunt nici mai bogată, nici mai saracă decât am fost întotdeauna”, spune Elena Burlan Pușcaș.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a judecătoarei, după ce au obţinut aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii. La şedinţa de judecată, magistratul a mers însoţită de soţul său, fostul fotbalist Marcel Pușcaș, cel care a candidat anul acesta pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

„Nu știu ce judecător nu este în vizorul celor de la DNA... Văd că sunt mai mulţi din ţară.. Probabil că e o luptă intestină în cadrul ministerului, dar nu asta e important, important este să se judece corect şi cred ca aşa va fi”, a declarat Marcel Pușcaș, fost fotbalist.

Elena Burlan Puşcaş are peste 20 de ani de experienţă în magistratură, iar acum lucrează la Tribunalul Bucureşti.

Elena Burlan Puşcaş este judecătorul care a decis în primă fază achitarea lui Șerban Brădişteanu pentru acuzaţiile de corupţie, hotărâre menţinută apoi definitiv. Şi tot ea este cea care în primăvara lui 2016 a decis arestarea preventivă a celor doi israelieni trimişi de Black Cube în România să o spioneze pe Laura Codruţa Kovesi.

Magistraţii de la Curtea de Apel au respins cererea procurorilor de arestare preventivă şi au hotărât arest la domiciliu pentru colega lor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Indubitabil! Cum a fost numit Lucescu în Kosovo, după ce i-a făcut mincinoși și lipsiți de fair-play! Doar DOUĂ cuvinte folosite

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul șef IPJ Cluj a fost trimis în judecată de DNA în dosarul permisului de conducere

Dosar privind finanțarea panourilor pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă. Precizările DNA și reacția liderului PNL

Marius Coriolan Andrica, comisar șef în Poliția Română, a fost trimis în judecată de DNA. De ce îl acuză procurorii anticorupție

Percheziții în 12 locații în București și Ilfov. Sunt verificate cabinete notariale care ar fi eliberat certificate false de moștenitor

Partenerii noștri