Live

Un cerșetor din Sibiu i-a dat 100 de euro mită unui polițist, ca să nu îl amendeze. I-a cerut și să îl ducă acasă cu mașina de poliție

Data publicării:
Un cerșetor din Sibiu a fost reținut pentru că a vrut să dea mită 100 de euro unui polițist, ca să nu îl amendeze. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un cerșetor din Sibiu a fost reținut pentru 24 de ore, pentru că a încercat să dea mită unui polițist. Bărbatul a vrut să-i ofere agentului 100 de euro mită, ca să nu îl amendeze. În plus, le-a cerut oamenilor legii să-l ducă acasă, cu mașina de Poliție, scriu jurnaliștii de la Turnul Sfatului.

Incidentul a avut loc pe 5 mai 2024, imediat după miezul nopții. Prins la cerșit pe o stradă din municipiul Sibiu, bărbatul de 72 de ani s-a gândit că va scăpa de amendă dacă va da șpagă.

A scos din buzunar două bancnote de 50 de euro pe care i le-a întins, cu titlu de mită, unui agent de poliție "spre a-l determina pe acesta să își încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună sancţionarea contravențională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului", transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Mai mult, bărbatul le-ar fi cerut agenților de poliție să-l ducă acasă cu autospeciala, în Merghindeal, comună situată la 70 de kilometri de orașul Sibiu. Polițiștii l-au reclamat, însă,  pentru dare de mită, astfel că, în urma anchetei, cerșetorul a fost reținut în cursul zilei de miercuri.

"În data de 29.05.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Merghindeal, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000”, a transmis, pentru sursa citată, prim procuror adjunct Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Bărbatul va ajunge în fața instanței în cursul joi, transmit oamenii legii, care precizează și că "punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trafic complet blocat pe DN14, în Sibiu: Accident grav cu patru autoturisme implicate. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Primele declarații ale mercenarului Horațiu Potra după eliberare: „Nu mă deranjează brățara electronică”

Un bărbat a jefuit o benzinărie din Calafat, ameninţând-o pe vânzătoare cu un cuţit

Cadavrul unei femei, găsit la marginea unei localităţi din Dolj, între buruieni. Anchetatorii ar fi aflat cum s-a comis crima

Partenerii noștri