Tudorel Toader le-a transmis omologilor săi din UE o scrisoare împotriva lui Kovesi
Ministrul Justiţiei trece la fapte, nemulţumit că Laura Codruţa Kovesi, pe care a dat-o afară de la DNA, este la un pas să preia conducerea Parchetului European. Tudorel Toader le-a trimis o scrisoare omologilor lui din ţările Uniunii.
Cîțu, după decizia CCR privind majorarea pensiilor
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Ministrul Justiției, în prezent președintele Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), a trimis omologilor săi din țările membre ale UE o scrisoare prin care le comunică o serie de informații legate de unele decizii ale CCR.
Publicată de site-ul QMagazine, scrisoarea este de fapt o trecere în revistă a deciziei Curţii Constituţionale care l-a obligat pe preşedinte să o demită pe Codruţa Kovesi, orecum şi a deciziei rin care s-a constatat neconstituționalitatea protocoalelor încheiate de SRI cu Parchetul General de pe lângă ÎCCJ.
„Protocoalele, de când au fost declarate neconstituționale, aduc aminte de amestecul politicului, de Securitate și de aplicarea legilor atât de cunoscută în țara noastră în perioada regimului comunist. Printre semnatarii acestor pacte secrete si antidemocratice a fost Laura Codruta Kövesi”, scrie Tudorel Toader.
Contextul în care Tudorel Toader a transmis scrisoarea împotrova Codruţei Kovesi
Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020.
Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News