Tudorel Toader, despre recursul compensatoriu: Statistica arată o scădere a numărului de recidive
Ministrul Justiției, Tudorel Toader a vorbit despre legea recursului compensatoriu și măsurile care se impun, după ce a discutat despre acest subiect cu premierul Viorica Dăncilă.
Inundații în Spania: Furtunile au făcut prăpăd în Barcelona, în timp ce în zona Valenciei salvatorii încă mai caută supraviețuitori
Scene șocante pe terenul de sport al unei școli din Sălaj
Bolojan a acceptat propunerea PNL de a fi prim-ministru
Podul suspendat peste Dunăre a fost redeschis circulației pe sensul Tulcea - Brăila
Copilul supranumit „calculator uman”. Povestea băiatului de 10 ani din Constanța, campion la aritmetică mentală
Alegeri SUA 2024. S-a deschis prima secție de votare
Criză de muncitori în construcții. Șantierul unde lucrează oameni din 4 județe, ca să ridice 100 de blocuri
DIGI Spania îi ajută pe cei afectați de inundațiile catastrofale
Românii se întorc acasă. Motivul care îi face să renunțe, după ani de pribegie, la viața din Occident
Statistica primită de la Administrația penitenciarelor ne arată o scădere a populației penitenciarelor și a numărului celor condamnați care au beneficiat de liberare condiționată, o scăderea numărului celor care se întorc în penitenciare după liberarea condiționată, o scăderea numărului de recidive.
5,02% dintre cei care au fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu au revenit în penitenciar, a mai spus ministrul.
Autorul faptei de la Mediaș nu face parte dintre cei care au beneficiat de legea recursului compensatoriu, a precizat Tudorel Toader.
Ministrul a spus că va face o evaluare a datelor primite de la Administrația Penitenciarelor și că luni va avea o nouă întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a decide „măsurile legislative și non-legislative” care urmează să fie luate.
Tudorel Toader a spus din nou că legea recursului compensatoriu a fost inițiată de Guvernul Cioloș, a fost avizată de CSM, a fost votată inclusiv de opoziție și promulgată de președintele Klaus Iohannis.
„Orice faptă penală e gravă și trebuie reprimată. Orice reglementare juridică trebuie să protejeze drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Problema supraaglomerării penitenciarelor trebuie să fie rezolvată în acord cu standardele europene”, a spus ministrul.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News